Astazi vom discuta despre un tratament neobisnuit pentru intoleranta la gluten. Oamenii au co-existat cu parazitii dintotdeauna. Pentru a putea supravietui, parazitii au evoluat pentru a evita atacul produs de sistemul imunitar al gazdei lor umane. Terapia cu viermi intestinali este o forma neconventionala de imunoterapie care presupune infectarea pacientilor, …
Dovada a sensibilitatii la gluten non-celiace
Pana de curand, intoleranta la gluten a fost considerata a fi cauza care in mod sigur duce la afectarea intestinului subtire adica la boala celiaca. In ultimii ani, mai multe studii au dovedit ca intoleranta la gluten poate afecta, de asemenea, si persoanele la care nu apare ca o forma …
Boala celiaca | Tot ce trebuie sa stii despre intoleranta la gluten
Afla totul despre boala celiaca din acest ghid complet. Descopera care sunt simptomele bolii celiace, cum se pune diagnosticul si in ce consta tratamentul! Cuprins: Ce este celiachia? Simptomele bolii celiace Tipuri Boli asociate celiachiei Predispozitia genetica Care sunt factorii declansatori ai bolii celiace Tratamentul bolii celiace Ce este boala …
Slabiciune musculara – simptom al intolerantei la gluten
Fiecare dintre noi am avut cel putin la un moment dat o senzatie de slabiciune musculara sau durere. Nu este nimic nefiresc in asta. Ceea ce ar trebui insa sa ne puna pe ganduri este atunci cand aceasta slabiciune nu trece si devine tot mai suparatoare, impiedicandu-ne sa ne desfasuram …
Balonare frecventa? Ar putea fi un simptom declansat de gluten
Te confrunti cu balonare frecventa? Care ar putea fi cauzele si cum poate fi combatut acest simptom neplacut? Afla in articolul de mai jos. Cele mai frecvente cauze ale balonarii sunt: Aerofagia (aer la inghitire) Boala celiaca Constipatia Dismenoree (dureri menstruale) Alergii la mancare Asa cum se observa, balonarea este …
Consumul ridicat de gluten poate creste riscul de aparitie a bolii celiace
Consumul ridicat de gluten pana la doi ani creste riscul de boala celiaca. Acesta creste cu de cel puțin doua ori mai mult in cazul copiilor ce prezinta o predispozitie genetica pentru aceasta boala. Toate aceste informatii reies potrivit unui studiu(1) publicat in publicatia Gastroenterologie si Hepatologie Clinica. Aceasta revista …
Factori de mediu care cresc riscul de aparitie a bolii celiace
Care sunt acei factori de mediu care cresc riscul de aparitie a bolii celiace? Afla, in articolul de mai jos. Un rol important in studiul bolii celiace il joaca factorii de mediu care pot influenta aparitia acestei afectiuni. Astfel, o atentie speciala a fost acordata practicilor de hranire a sugarilor. …
Atelier de gatit – Prajituri de casa fara gluten
Vino la atelierul de gatit Schar sa inveti cum sa prepari prajituri de casa fara gluten! Iuliana Mihai, Pastry Chef la cofetaria fara gluten L’Amande, iti va arata cum sa faci fursecuri si negrese delicioase! Unde? La VEG Studio. Cand? Pe data de 25 Octombrie, ora 18.30. Ce vom face? …
Monitorizarea bolii celiace | Analize dupa diagnosticul de celiachie
Monitorizarea bolii celiace este foarte importanta! Persoanele diagnosticate cu boala celiaca trebuie sa fie monitorizate in mod regulat in ceea ce priveste simptomele reziduale sau aparitia unor noi simptome. De asemenea, respectarea cu strictete a dietei fara gluten precum si evaluarea unor complicatii care pot aparea sunt extrem de importante. In …
Glutenul ascuns in medicamente. Cum il depistam?
Poate fi glutenul ascuns in medicamente? Cum il putem depista? Aflati in articolul de mai jos la ce trebuie sa fiti atenti cand cititi eticheta unui medicament. Atunci cand sunteti grabiti, ultimul lucru pentru care doriti sa va faceti griji este daca medicamentele pe baza de prescriptie medicala va vor …
3 Luni de Cadouri! | Produse Schar cadou, la comenzile Gluten-Free Box!
Spiritul Craciunului se face simtit inca din Octombrie, pe Celiaci.ro! Comandati produse Schar de pe Celiaci.ro si primiti cadouri la toate comenzile de peste 200 lei, pe langa reducerile de 20, 25 si 30% care se aplica in functie de valoarea comenzii. Promotia incepe de pe 15.10.2016. Cadouri: Comenzi intre 200 si …
Atelier de gatit fara gluten – Prajituri de toamna
Vino la atelierul de gatit Schar sa ne bucuram impreuna de aromele Toamnei! Invata cum sa prepari prajitura frageda cu dovleac, ca a bunicii, in varianta fara gluten, precum si biscuiti deliciosi cu scortisoara. Unde? La VEG Studio. Cand? Pe data de 11 Octombrie, Marti, ora 18.30. Ce …