Diagnostic celiachie

Diagnostic celiachie

Mulţi oameni se tem de limitările şi restricţiile impuse de o dietă. Cu toate acestea, nu există un motive de îngrijorare. Chiar dacă aceasta înseamnă respectarea anumitor reguli, viaţa cu celiachie poate fi trăită cu intensitate si bucurie. Celiachia nu compromite în niciun fel calitatea vieţii!

Diagnosticarea celiachiei este începutul unei serii de schimbări benefice majore. În primul rând, doar prin adoptarea unei diete fără  gluten şi fără terapii medicamentoase, pacienţii vor experimenta soluţionarea treptată a simptomelor, chiar dacă acestea s-au menţinut ani de zile.

Refacerea sănătăţii se manifestă nu numai prin dispariţia problemelor stresante, precum pierderea în greutate sau distensia abdominală, dar şi printr-un reviriment general al stării psihice şi fizice, în special o îmbunătăţire considerabilă a stării de spirit, a abilităţii de concentrare şi a tonului muscular. Pentru a atinge aceste beneficii, celiacii trebuie să înveţe să utilizeze un tratament cu care nu sunt obişnuiţi la început.

Celiachia – un diagnostic care poate cauza nelinişte.

Eliminarea din regimul alimentar a pâinii şi a pastelor făinoase – alimente care au o valoare simbolică în multe societăţi – este un prim pas. Cu toate acestea, impactul negativ al acestei restricţii impuse de dietă poate fi contracarat cu imaginaţie şi cunoştinţe adecvate.

Cu ajutorul imaginaţiei, se poate descoperi o întreagă lume a alimentelor care sunt permise în dieta pentru celiachie – atât acele alimente care în mod natural nu conţin gluten, cât şi cele pe care le oferă industria alimentară de specialitate în cantităţi din ce în ce mai mari. Iar cu ajutorul cunoştinţelor se pot descoperi modalităţi facile pentru soluţionarea problemelor cu care celiacii se confruntă în viaţa de zi cu zi.

În prezenţa simptomelor care pot fi asociate cu celiachia, un diagnostic iniţial de intoleranţă la gluten se obţine, adesea, doar în baza testelor de sânge. Cu toate acestea, se poate obţine un diagnostic definitiv doar în baza unei biopsii intestinale. În cadrul acestei proceduri se recoltează o probă de ţesut din intestinul subţire care este apoi supusă unei examinări histologice care poate revela o posibilă atrofie a vilozităţilor intestinale.

CE ESTE CELIACHIA?SIMPTOMEANALIZETRATAMENTMEDICAL | CLINICI | MEDICIASOCIATII PACIENTI

Diagnostic celiachie | Diagnosticarea celiachiei este inceputul unei serii de schimbari benefice majore. Afla toate detaliile de care ai nevoie pe aceasta pagina si afla ce inseamna sa ai ca diagnostic celiachia sau intoleranta la gluten.

Comentarii 1

  1. Buna ziua!
    Lucrez intr-o moara de grau si alte cereale. Particulele mici de faina inhalate din aer ma pot afecta? As dori un raspuns daca se poate. Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *