Exista o conexiune intre bolile tiroidiene si eliminarea glutenului. Glutenul contine gliadina, o proteina care pe care organismul omenesc o poate percepe ca pe un „intrus”, acest lucru ducand la initierea unui raspuns imun. Aceasta reactie a organismului este amplificata la persoanele cu boala celiaca. Asa cum efectele secundare ale unui …
10 Metode pentru a diminua efectele unei boli autoimune
Vreti sa stiti ce metode pentru a diminua efectele unei boli autoimune exista? De cele mai multe ori lupta cu bolile autoimune este o lupta pe care o duci singur si este o povara greu de dus. Problema cea mai mare este ca medicii trateaza fiecare boala separat si nu …
Ovazul in dieta fara gluten
Este indicat ovazul in dieta fara gluten? Adevarul este ca ovazul nu contine in mod natural gluten si poate fi consumat in conditii de siguranta de catre majoritatea persoanelor cu intoleranta la gluten. Cu toate acestea, ovazul este adesea contaminat cu gluten, deoarece el poate fi prelucrat in aceleasi instalatii …
Riscurile consumului de paine in exces
De cele mai multe ori ne punem intrebarea: Ce se intampla daca consumam paine in exces? Care sunt consecintele? Heather Bauer, coautor al cartii Painea este diavolul: castiga in lupta cu kilogramele in plus prin preluarea controlului asupra demonilor dietei afirma: „Cand ti-e foame sau esti obosit si stresat, ai …
8 Semne ale intolerantei la gluten pe care oamenii le ignora
Daca prezinti cateva dintre aceste 8 semne ale intolerantei la gluten, trebuie neaparat sa iti faci analizele pentru depistarea bolii celiace! Ni se intampla, de cele mai multe ori, sa tratam superficial semnele pe care ni le transmite corpul nostru, sau chiar sa le ignoram cu buna stiinta si asta …
Alimente inflamatorii pe care trebuie sa le eviti
Elimina aceste alimente inflamatorii pentru a scapa de inflamatia din organism. Descopera si cateva sfaturi pentru a scapa de simptomele neplacute ale bolilor inflamatorii. Daca suferiti frecvent de balonare sau aveti probleme dermatologice ce nu isi gasesc rezolvarea (eczeme, urticarie sau diferite eruptii cutanate) este posibil ca originea necazurilor voastre sa …
10 Metode pentru a scapa de balonare
Scapa de balonare urmand aceste 10 sfaturi si imbunatateste-ti digestia pentru totdeauna! Afla ce alimente sa eviti si ce suplimente te ajuta. Balonarea abdominala este o afectiune in care abdomenul este vizibil umflat, datorita gazelor acumulate in el, provocand o senzatie neplacuta si chiar stanjenitoare persoanelor care sufera de aceasta. …
Graul – cauza simptomelor digestive neplacute?
Tot mai multi oameni descopera aparitia unor probleme digestive atunci cand mananca grau sau produse din grau. Intrebarea firesca pe care ne-o punem este: de ce se intampla acest lucru? Poate fi graul cauza simptomelor digestive neplacute? O prima explicatie, pe care ne-o dau oamenii de stiinta, ar fi ca graul contine …
Atelier de gatit – Tort festiv fara gluten
Vino la atelierul de gatit Schar sa inveti cum sa prepari un tort festiv fara gluten, ideal pentru sarbatorile de iarna! Iuliana Mihai, Pastry Chef la cofetaria fara gluten L’Amande, iti va arata cateva trucuri pentru a face cele mai delicioase torturi fara gluten, de fiecare data! Unde? La VEG …
Ce este ataxia glutenica?
Ataxia glutenica este o tulburare neurologica care face ca organismul sa-si piarda capacitatea de coordonare musculara. Simptomele se pot manifesta intr-o varietate de moduri, dar de cele mai multe ori pacientul se confrunta cu ameteli, oboseala, vorbire dificila, dificultate la inghitire, tremor muscular, dificultati la mers, greata si varsaturi. Desi …
Panettone fara gluten Schar, acum si in magazine!
Va anuntam cu bucurie ca incepand de azi puteti gasi Panettone fara gluten Schar si in magazine fizice! Daca pana acum panettone putea fi achizitionat doar online, sau primit drept cadou la comenzile mai mari de 400 lei din Gluten-Free Box, incepand de azi il veti putea achizitiona si din magazinele Carrefour! Multumim …
Atelier de gatit – Pizza & Briose – Fara gluten!
Vino la atelierul de gatit Schar sa inveti cum sa prepari pizza fara gluten si briose sarate! Iuliana Mihai, Pastry Chef la cofetaria fara gluten L’Amande, iti va arata cum sa faci cel mai bun blat de pizza fara gluten si briose ce pot fi servite pe post de aperitiv …