Pâine fără gluten cu maia
Dacă îți dorești o pâine pufoasă și aerată, obținută prin fermentare lentă și sigură pentru dieta fără gluten, Pâine fără gluten cu maia este alegerea perfectă. Textura se datorează tărâțelor de psyllium care asigură o legătură robustă în aluat, în timp ce drojdia uscată fără gluten și puțină miere stimulează procesul de dospire.
Ingrediente
Maia
- 60 g făină fără gluten (Mix B Schär)
- 100 ml apă caldă
- 1 plic drojdie uscată Schär (10 g)
- 1 linguriță miere
Aluat
- 500 g făină fără gluten (Mix B Schär)
- 470 ml apă
- 1 linguriță sare
- 20 g tărâțe de psyllium
- 30 ml ulei
- Maiaua (preparată anterior)
Rețetă creată de Aby Blajan.
Mod de Preparare
Pentru instrucțiunile detaliate, dospire și coacere, urmărește rețeta originală.
Poftă bună!