paine fara gluten cu maia

Pâine fără gluten cu maia

Dacă îți dorești o pâine pufoasă și aerată, obținută prin fermentare lentă și sigură pentru dieta fără gluten, Pâine fără gluten cu maia este alegerea perfectă. Textura se datorează tărâțelor de psyllium care asigură o legătură robustă în aluat, în timp ce drojdia uscată fără gluten și puțină miere stimulează procesul de dospire.


Ingrediente

Maia

  • 60 g făină fără gluten (Mix B Schär)
  • 100 ml apă caldă
  • 1 plic drojdie uscată Schär (10 g)
  • 1 linguriță miere

Aluat

  • 500 g făină fără gluten (Mix B Schär)
  • 470 ml apă
  • 1 linguriță sare
  • 20 g tărâțe de psyllium
  • 30 ml ulei
  • Maiaua (preparată anterior)

Rețetă creată de Aby Blajan.


Mod de Preparare

Pentru instrucțiunile detaliate, dospire și coacere, urmărește rețeta originală.

Poftă bună!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *