Reteta creata de Biochimist la cratita. Paste: 250 g faina Farina + extra pentru modelat 250 g ardei copt 1 lgt fulgi ceapa (optional) 1 lg ulei extravirgin masline 1 lgt sare Sos: 1 lgt unt/ulei 1 ceapa alba (50 g curatata) 2 lgt faina mix universal / Farina 7 lg apa …
Paste fara gluten cu legume
Reteta creata de Alex Juncu. INGREDIENTE: Penne – fără gluten Dr. Schar 1 dovlecel mediu, tăiat în felii mai groase 1 ardei gras roșu, tăiat în 4, fără tulpină și semințe 1 ardei gras galben, tăiat în 4, fără tulpină și semințe 2-3 fire de ceapă verde 1 vânătă mică, tăiată …
Friganele fara gluten
Reteta creata de Dulciuri fel de fel. Ingrediente: 6 felii de paine Schar 1 ou 100ml lapte 1/2 lingurita de scortisoara pudra
Aperitive fara gluten pentru copii
Reteta creata de Dulciuri fel de fel. Ingrediente: 15 biscuiti crackers Schar 300g branza de vaci 150g smantana 1 lingura turmeric 1 legatura verdeata (codite ceapa verde, patrunjel) sare legume pentru décor (ridichi, castraveti, masline, rosii, busuioc etc)
Clatite americane fara gluten
Reteta creata de Anason cu lapte. Ingrediente pentru clătite (aprox. 12 bucăţi): 200 gr. făină fără gluten de la Schar 1 linguriţă praf de copt sare 300 ml. lapte* plus extra 1 ou 1 lingură unt topit (opţional)
Cheesecake sarat fara gluten
Reteta creata de Biochimist la Cratita. Ingrediente: Baza: 180 g crackers 50 g unt (82% grasime) 50 g ulei palmier Umplutura: 800g branza din iaurt 50 g castravete (cantitate neta, fara coaja) 1 fir ceapa verde sare dupa gust Jeleu de rosii: 100 g rosii pasate 1/4 lgt agar-agar Decor: rosii …
Cheesecake fara gluten cu lapte de cocos
Reteta creata de Alina Avram. Ingrediente : 150 g de biscuiți digestivi cu ciocolată Dr. Schar 70 g de unt topit 500 g de brânză Philadelphia 120 g de zahăr pudră 400 ml de lapte de cocos 10 g de foi gelatină 1 baton de vanilie cocos și physalis pentru decor
Cheesecake fara gluten cu lavanda si capsuni
Reteta creata de Adelicii. Ingrediente: Pentru blat 250 g biscuiți Maria de la Schar 100 g unt topit (eu am folosit unul cu 80% grăsime) 1/2 linguriță lavandă uscată Pentru cremă 500g brânză proaspătă de vaci 400-600g smântână grasă 2 ouă 4 linguri zahăr nerafinat 10 picături de ulei esențial de lavandă …
Cheesecake fara gluten cu capsuni
Reteta creata de Enjoy Dessert. Ingrediente: Crusta 150 gr biscuiti clasici Maria Dr. Schar 70 gr unt 3 linguri lapte 1 lingura ghimbir razuit Crema 300 gr capsune + 3 linguri zahar 400 ml frisca 200 gr crema de branza + 2 linguri zahar pudra 100 ml lapte 1 lingura suc …
Crumble fara gluten cu rubarba si fructe de padure
Reteta creata de Bucataria familiei mele. Ingrediente: Fructele 450 gr. rubarbă denumită și rabarbăr sau rabarbură sau revent– curățat de coajă și tăiat cubulețe 300 gr. fructe de pădure 1 linguriță extract de vanilie sucul de la 1/2 portocală mare sau 1 mai mică 1 linguriță coajă de portocală 80 …
Croque monsieur / Croque madame fara gluten
Reteta creata de Bucataria familiei mele. Ingrediente: pâine cu multicereale fără gluten – Pan Blanco de la Schar 1 vânătă câteva ciuperci un ardei galben 2 roșii mari 50 gr. Emmental ( sau Gruyère ) 50 gr. Parmigiano Reggiano un cub unt (cam 10 gr) 1/2 lingura faina fără gluten …
Prajitura fara gluten pentru copii
Reteta creata de Prajiturici si altele. Ingrediente blat: 4 oua 120g zahar 120g Mix Patisserie Schar Ingrediente umplutura 250g smantana 250g mascarpone 1 lingura sirop agave (sau o lingura zahar) 350g capsune decoratiuni dulci (inimioare, bombonele) frunze menta optional 1 plic intaritor frisca