Aluat fraged fara gluten perfect pentru prajituri si biscuiti

Aluat fraged fara gluten – perfect pentru prajituri si biscuiti!

Afla cum se prepara un aluat fraged fara gluten, ideal pentru prajituri si biscuiti fara gluten. Vei obtine rezultate perfecte daca respecti cativa pasi simpli.

banner-magazin-celiaci

Sfaturi utile pentru prepararea unui aluat fraged fara gluten perfect

  • Daca suprafata aluatului devine prea inchisa la culoare in timpul coacerii, acoperiti aluatul cu hartie de copt.
  • Pentru a verifica daca aluatul este copt, intepati mijlocul acestuia cu o scobitoare. Ar trebui ca aceasta sa ramana uscata.
  • Pastrare: Biscuitii din aluat fraged fara gluten vor ramane proaspeti o perioada mai indelungata daca vor fi pastrati intr-un recipient special pentru biscuiti. Torturile si alte prajituri trebuie depozitate in recipiente speciale pentru acestea.

Aluat fraged fara gluten

Cum sa obtineti rezultate perfecte

  • Este foarte important sa amestecati aluatul cum trebuie, pentru a nu se forma cocoloase.
  • Trebuie sa preincalziti cuptorul la temperatura dorita inainte de coacere.
  • Cuptorul nu ar trebui deschis deloc, doar cu cel mult 10 minute inainte ca prajitura sau biscutii sa fie gata
  • Ingredientele trebuiesc masurate cu grija.
  • Retetele pentru prajituri cu faina fara gluten trebuie adaptate fata de cele ce folosesc faina standard.

Cum sa folositi cuptorul

  • Cuptoarele cu ventilatie sunt potrivite pentru a coace biscuiti (chiar si pe mai multe niveluri), dar mai putin potrivite pentru coacerea painii fara gluten. Aluatul fraged fara gluten contine drojdie naturala, ce se usuca foarte repede.
  • Cuptorul trebuie intotdeauna preincalzit.
  • Porniti cuptorul cu ceva timp inainte pentru ca acesta sa aiba timp sa ajunga la temperatura dorita si nu deschideti usa in primele 15-20 de minute de coacere

Incercati sa experimentati cu retetele noastre folosind instructiunile. Chiar daca nu veti deveni maestrii patiseri, cu siguranta casa vi se va umple de prieteni imbiati de mirosul bunatatilor.

Comentarii 7

  1. Am un baietel in virstra de 2 ani si 5 luni caruia i sa descoperit intoleranta la gluten in luna ianuarie fiind internat la tg -mures o poveste lunga care mi si groaza sa mi-o mai amintesc acum este bine cu regimul fara gluten este totusi intelegator ca nu are voie sa manince orice ca si surioara lui de 4 ani jumate Ma intereseaza retete pentru aceasta boala ca sa il putem hranii cum trebuie sa creasca cit de cit sanatos este cam nervos dar cred si de la boala poate inca nu sa dus tot glutenul acumulat in corp va multumesc ca a-ti citit mesajul meu

    1. Buna seara, am citit mesajul dv , prin care va interesati de meniul pe care l poate consuma un celiac si va sfatuiesc sa cautati pe net , unde o sa gasiti diverse preparate fara gluten, chiar si retete pentru piine fara gluten, deserturi si tot ce doriti pentru micutul dv. Atentionarea mea este sa fiti foarte atenta la prepararea alimentelor, sa nu le contaminati cu alimentele cu gluten. In acest sens, e indicat sa folositi pentru micutul celiac, atit vase pentru gatit , cit si vesela si tacimuri separate, astfel veti gati in siguranta, fara teama de contaminare cu gluten.Daca doriti sa mai aflati informatii, va stau la dispozitie sa va impartasesc din experienta mea de 11 ani de celiachie. Adresa mea de email este angelaangelica378@yahoo.com Va doresc mult succes si sanatate multa copiilor dv.

    2. Buna ziua, am doua fetițe de 14 și 10 ani ambele au intoleranta la gluten, oua, brânzeturi și lactate și altele, le-am descoperit in urma cu doi ani, sunt multe lucruri care se pot mânca căutați cu încredere pe internet ca se gasesc

    3. Dnelor. mame, in mileniul trei s-au inventat, pe linga net, si … medicii specialisti, care da, costa, insa dvs lucrati fara … bani?! N-as crede!

  2. Sufar de o diaree aproape permanenta si am constat ca scotand glutenul am dvenit un om normal, care poate sa iasa din casa sis a se simta bine, fara grija. Am vazut retetele pentru paine fara gluten, dar care sunt facute dintr-unul din mixurile Sch.. care sunt f. scumpe. Aveti si retete din faina simpla de orez (care e la jumatatae de pret) imbogatita cu proteine cum ar fi albusurile de ou de ex. sau alte proteine care sa inlocuiasca glutenul in efectul lui de crestere a painii de grau?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *