Petreceri fara gluten

Petreceri fara gluten – sfaturi

Vara, soare, petreceri…temperaturile sunt in continua crestere si toata lumea este in atmosfera de petrecere!

banner-magazin-celiaci

Petrecerile si gratarele in aer liber pot fi potrivite si pentru cei ce urmeaza o dieta fara gluten. Mai jos veti gasi o lita cu idei pentru cele mai reusite petreceri fara gluten.

Mancarea

In general, pe masura ce temperaturile cresc, oamenii prefera sa manance din ce in ce mai usor si incep sa evite mancarurile grase. Astfel, trebuie sa aveti in vedere ca preparatele pe care le veti servi la petrecere sa fie usoare pentru organism. Exista foarte multe optiuni fara gluten, care sunt si usor de preparat!

Aperitive si finger food

Puteti incepe cu cateva aperitive mici sau sandvisuri pe care invitatii le pot servi cu usurinta. Acest lucru va va ajuta si cu reducerea vaselor ce trebuiesc spalate dupa petrecere. De exemplu, tartinele cu somon afumat si fenicul, sparanghelul sau prazul sunt cateva optiuni foarte delicioase. Chiar si deserturile pot fi servite ca finger food. Aceste idei sunt foarte potrivite mai ales daca petrecerea dureaza doua-trei ore.

Petreceri fara gluten gratar

Gratarul

Meniul pentru un gratar de succes nu necesita foarte mult efort. Carnatii ar trebui evitati, deoarece acestia pot contine gluten sau pot fi contaminati cu acesta, cu exceptia cazurilor in care este mentionat in mod special ca nu contin gluten.

Asigurati-va ca evitati carnea pre-condimentata. Exista un risc foarte mare ca aceasta sa fie, de asemenea, contaminata cu gluten, sau cel putin condimentele folosite. Asta inseamna ca trebuie sa aveti grija in alegerea carnii marinate, a condimentelor pentru gratar si a mixurilor de ierburi! Desigur, trebuie sa tineti cont ca niciodata sa nu turnati bere pe gratar, chiar daca acest lucru ar putea spori gustul preparatelor.

Pregatiti si cateva sosuri reci pentru a acompania carnea. Trebuie sa aveti grija mai ales atunci cand folositi maioneza, ketchup, sosuri ce contin praf de curry, sosurile cu ierburi aromate si sos de soia.

Salatele sunt ideale ca garnitura. Iata cateva sugestii: Salata de paste cu dovlecel si ardei sau cu legume cu curry, salata proaspata cu alune si felii de bacon sau, de ce nu, o salata realizata dintr-o combinatie inedita de branzeturi, bacon si mere. Bruschettele crocante sau focaccia italiana facuta in casa pot fi, de asemenea, sugestii foarte bune pentru a acompania felurile de mancare principale. Pentru desert va sugeram un mousse cu aroma de cafea sau un parfait cu lamaie.

Bauturile

Cel mai important element al unei petreceri de vara reusite este cantitatea de bautura rece disponibila. Tineti minte ca nu toata lumea va dori sa bea alcool, asa ca asigurati-va ca aveti indeajuns de multa apa plata, apa minerala sau sucuri de fructe.

Petreceri fara gluten deco

Decoratiunile

Ultimele, dar nu cele din urma, decoratiunile sunt cele care creeaza atmosfera potrivita oricarei petreceri sau gratar in aer liber. Daca ati ales o anumita tema, atunci va trebui sa aveti decoratiuni specifice temei. Lumanarile si tortele sunt intotdeauna de efect. Ghirlandele luminoase agatate in copaci, felinare colorate cu lumanarile vor asigura lumina ambientala atunci cand soarele va apune. Lamaile, portocalele si lime pot fi folosite drept decoratiuni pe mese pentru o atmosfera relaxata de vara, impreuna cu petalele sau frunzele de iedera.

Noi va uram succes si speram sa va simtiti cat mai bine la petrecere!

Comentarii 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *