Ingrediente: 250g faina fara gluten Mix It Universal 2 lingurite praf de copt cu tatrat de potasiu 1/2 lingurita sare 150g branza dulce slaba 6 linguri lapte 1 ou 6 linguri ulei de rapita seminte de floarea soarelui pentru presarat https://www.facebook.com/retetefaragluten/videos/vb.103044634951621/946699455853831/?type=2&theater Reteta creata de Radu.
Sandwich cu sos de ardei copti
1 dovlecel 1 vânătă 1 mână roșii cherry 1 mână ciuperci champignon 1 piept de pui 4 mini ciabatta (eu am folosit de la Schar) oregano, sare și piper Reteta creata de Hayateria
Quesadilla de pui
2 lipii fara gluten 1/3 piept de pui 1/2 ceapa rosie mica 50 gr. porumb 1/2 avocado Ardei iute 3-4 felii de cascaval sau branza cheddar Sare, piper cayenne, oregano, usturoi praf Reteta creata de Hayateria
Gratin de rosii cu paine fara gluten
Ingrediente pentru o tava de 20×30 cm: 400 g paine alba, veche 400 g rosii 250 g branzeturi la alegere 1 ceapa mica 50 g bacon busuioc sare piper paprika 2 oua 250 ml lapte putin unt Instructiuni: Preincalzeste cuptorul la 180° C cu caldura de sus si de jos. …
Pierogi umpluti cu legume – fara gluten
Ingrediente: Pentru aluat: 400g faina Schar Farina 2 Linguri faina Schar Mix B 1 ou 1 galbenus 300 ml apa calduta 3 Linguri ulei cu gust neutru (floarea-soarelui, de exemplu) 1 lingurita sare Pentru umplutura: 1 catel de usturoi ½ vanata (cca. 120 g) 1 ardei gras 175 g crema …
Langosi fara gluten
Ingrediente: Pentru langos: 250 g faina Schar Mix it! Universal 250 g faina Schar Mix B 32 g drojdie proaspata 250 ml apa calduta 100 ml lapte caldut 2 lingurite zahar ulei de floarea-soarelui Pentru topping: 200 g smantana 140 g iaurt slab 1 catel de usturoi ½ pahar de …
Briose sarate fara gluten cu ciuperci si cimbru
Aluat: 1½ cana faina fara gluten Schar Mix B (daca nu aveti intoleranta la gluten puteti sa folositi si faina de grau) 4 oua mari 10g (un pliculet) praf de copt ½ cana ulei de floarea soareluri 1 lingurita sare 2 lingurite cimbru Topping + compozitie: 6 ciuperci, taiate marunt + inca …
Chec sarat fara gluten cu ciuperci, vin si cimbru
Aluat: 180g faina fara gluten Schar Mix B (daca nu aveti intoleranta la gluten puteti sa folositi si faina de grau) 4 oua 10g (un pliculet) praf de copt ½ cana ulei de floarea soarelui sau de seminte de struguri 1 lingurita sare de mare 2 lingurite de cimbru Topping: 6-8 ciuperci, …
Sandvis fara gluten cu naut si pesto
2 painici Ciabattine fara gluten Schar, taiate pe jumatate 2 Linguri pesto vegan (de casa sau cumparat) 1 castravecior murat, feliat o mana de verdeturi, la alegere (Eu am folosit valeriana) Chiftelute de naut: o conserva de 400g naut, scurs ½ cana patrunjel proaspat tocat ½ cana faina de orez brun + extra pentru crusta …
Fajitas fara gluten, de post
2 tortillas fara gluten de la Schar 2 cani cu felii de ardei gras (eu am folosit mix congelat) cateva frunze de rucola 2 castraveciori murati, feliati 1 cana varza verde, tocata 1 ceapa mica, taiata julienne 2 Linguri salsa de rosii / fajita 2 Linguri guacamole / fajita 50g texturat de soia …
Sandvis fara gluten cu ciuperci la gratar
4 painici Ciabattini de la Schar 4 ciuperci mari Pleurotus 4 frune de salata o rosie, feliata 2 ardei capia copti, de la borcan, taiati in jumatate 4 felii subtiri de tofu o ceapa mare, taiata julienne 2 Linguri ulei 4 lingurite mustar sare si piper, dupa gust
Sandvis fara gluten cu vanata la gratar
1 vanata mica/medie, feliata 4 painici Ciabattini (Schar) 4 frunze de salata 1 rosie, feliata 2 ardei capia copti, la borcan, taiati in 4 felii 4 felii de cascaval sau branza vegana care se topeste 2 lingurite otet balsamic 1 Lingura ulei 4 lingurite maioneza vegana sare si piper, dupa gust