Reteta creata de Salt’n’Sasha. INGREDIENTE: 200g faina fara gluten Dr. Schar 125g Green Sugar Cooking 50g arahide coapte 40g cacao 80g unt moale 2 oua medii 1 vf. cutit sare 1 pastaie de vanilie
Paste fara gluten cu sos de branza
Reteta creata de Salt’n’Sasha. INGREDIENTE: 250 g fusilli fara gluten de la Dr. Schar 200 ml smantana lichida pentru gatit cu minimum 30% grasime 30g unt 100g branza Camembert, taiata bucati mici 100g branza telemea, rasa 200g cascaval ras sare piper 1/4 lingurita nucsoara
Briose fara gluten cu fructe de padure
Reteta creata de Bucataria Familiei Mele. Ingrediente: 280 gr. de făină gluten free Dr. SCHAR – Mix Patisserie 1 linguriță praf de copt 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu un strop de sare 100 gr. zahăr brun coaja de la 2 lime 100 gr. unt, la temperatura camerei 150 gr. iaurt …
Tort de inghetata fara gluten
Reteta creata de Enjoy Dessert. Ingrediente 4 galbenusuri 300 ml lapte 1 pastaie de vanilie 400 ml smantana dulce 6 linguri de zahar 200 gr capsune 2 linguri suc de lamaie coaja de la o lamaie 200 gr mure 300 gr biscuiti digestivi cu ciocolata Dr Schar Decor 200 ml …
Tort fara gluten cu caramel si ciocolata
Reteta creata de Enjoy Dessert. Ingrediente: Blat cacao 4 oua mari + 2 galbenusuri 5 linguri zahar 1 praf de sare 5 linguri Mix Patiserie Dr. Schar 2 linguri cacao 50 gr unt topit si racit Blat albusuri 4 albusuri 1 praf de sare 5 linguri zahar 4 linguri Mix Patiserie …
Mini-Tarte fara gluten cu ciocolata si cafea
Reteta creata de Enjoy Dessert. Ingrediente crusta 200 gr banane uscate 2 linguri cocos 100 gr mix universal Dr Schar 80 gr unt Umplutura 150 ml smantana pentru frisca 150 gr ciocolata neagra 3 linguri zahar 2 linguri cafea Bezele cu cocos 3 albusuri 1 praf sare 4 linguri zahar 3 linguri …
Gnocchi fara gluten cu rosii
Reteta creata de Alina Avram’s Blog. Ingrediente pentru gnocchi: 400 g de cartofi 100 g de făină Dr. Schar 1 gălbenuș nucșoară sare Pentru sos: 1 mână de roșii cherry 2 anșoa 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de pesmet pătrunjel proaspăt 1 cățel de usturoi
Tort fara gluten cu fructe
Reteta creata de Alina Avram’s Blog. Ingrediente pentru blat: 220 g de făină Mix Patisserie 200 g de zahăr 125 g de unt 125 ml de lapte 4 ouă 10 g de praf de copt Pentru mousse de fructe de pădure: 400 g de fructe de pădure congelate 200 g de ciocolată …
Prajitura fara gluten cu zmeura
Reteta creata de Biochimist la Cratita. Ingrediente: Blat 6 oua medii(M) 80 g zahar 4 lg ulei de floarea soarelui (presat la rece) 130 g g Mix Patisserie Dr. Schar (Mix C) 1 lgt pasta de vanilie 1 lgt esenta rom (optional) Sos de capsune 300 g capsune 3 lg zahar …
Prajitura fara gluten cu ciocolata si zmeura (fara coacere)
Reteta creata de Biochimist la Cratita. Ingrediente: Ganache de ciocolata 200g smantana pentru frisca 100 g ciocolata amaruie (55% cacao) Baza 200 g biscuiti Maria 50 g unt topit/ulei de palmier 8 lg ceai de menta/lapte Crema de zmeura 300 g zmeura 4 lg cu varf zahar 200 g smantana pentru …
Tarta fara gluten cu rubarba
Reteta creata de Tara Bucatelor. Ingrediente: 500-600 gr rubarba 1 lingurita muscovado ( optional) 100-150 gr indulcitor 200 gr mix de patiserie Dr. Schar 100 gr unt bio un strop de sare apa rece
Quiche fara gluten cu conopida
Reteta creata de Adelicii. Ingrediente: 1 conopidă medie 7 ouă (de preferință de țară) 170 g parmezan ras 140 g făină fără gluten 1/2 linguriță de turmeric 1 1/2 linguriță praf de copt 1 ceapă albă mare 6-8 frunze de salvie verde o mână de busuioc verde ulei de măsline sare …