Bezele fără gluten
Descoperă bezelele crocante și delicate, perfecte pentru a completa orice desert, într-o variantă 100% fără gluten! Creată de Biochimist la Cratita, această rețetă combină albușurile spumoase cu zahăr brun, făină Mix It Universal și un strop de zeamă de lime/lămâie, iar opțional, pudra de roșcove adaugă o notă surprinzătoare de aromă. Crema fină, preparată din gălbenușuri, zahăr tos, cacao, mascarpone și ciocolată amăruie (50% cacao), conferă desertului o textură decadentă și un gust intens.
Ingrediente
Bezele:
- 4 albușuri de la ouă XL (190 g)
- 270 g zahăr brun
- 30 g făină Mix It Universal Schar
- ½ linguriță zeamă de lime/lămâie
- 1 praf de sare
- 40 g pudră de roșcove (opțional)
Crema:
- 4 gălbenușuri de la ouă XL
- 60 g zahăr tos
- 10 g cacao
- 60 g mascarpone
- 100 g ciocolată amăruie (50% cacao)
Vezi rețeta completă aici:
http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/2016/02/bezele-crocante-fara-gluten.html