Bezele fara gluten

Bezele fără gluten

Descoperă bezelele crocante și delicate, perfecte pentru a completa orice desert, într-o variantă 100% fără gluten! Creată de Biochimist la Cratita, această rețetă combină albușurile spumoase cu zahăr brun, făină Mix It Universal și un strop de zeamă de lime/lămâie, iar opțional, pudra de roșcove adaugă o notă surprinzătoare de aromă. Crema fină, preparată din gălbenușuri, zahăr tos, cacao, mascarpone și ciocolată amăruie (50% cacao), conferă desertului o textură decadentă și un gust intens.

Ingrediente

Bezele:

  • 4 albușuri de la ouă XL (190 g)
  • 270 g zahăr brun
  • 30 g făină Mix It Universal Schar
  • ½ linguriță zeamă de lime/lămâie
  • 1 praf de sare
  • 40 g pudră de roșcove (opțional)

Crema:

  • 4 gălbenușuri de la ouă XL
  • 60 g zahăr tos
  • 10 g cacao
  • 60 g mascarpone
  • 100 g ciocolată amăruie (50% cacao)

Vezi rețeta completă aici:
http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/2016/02/bezele-crocante-fara-gluten.html

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *