Mucenici moldovenești fără gluten
Această variantă de mucenici moldovenești, special concepută pentru persoanele cu intoleranță la gluten, îmbină aroma clasică a desertului tradițional cu un aluat sigur și ușor de manevrat. Savurează gustul autentic al mucenicilor însiropați, fără a-ți face griji în privința glutenului.
Ingrediente
Aluat
- 500 g Mix C Patisserie Schär
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 50 g unt
- Un praf de sare
- 3 linguri ulei
- 220 ml lapte
- 20 g drojdie uscată Schär
- 1 esență de vanilie
- 1 gălbenuș (pentru uns înainte de coacere)
Pentru însiropat
- 100 g zahăr
- 1 cană apă
Pentru uns (după coacere)
- 100 g miere de albine
- Miez de nucă (pentru decor)
Rețetă creată de Țara Bucatelor.
Mod de Preparare
Pentru instrucțiunile complete, detaliile de modelare și coacere a mucenicilor, vizitează rețeta originală.
Poftă bună!