Ingrediente pentru o paine:
- 650 g Schar Mix B
- 20 g drojdie proaspata
- 500 ml apa
- 1 lingura zahar
- 2 lingurite sare
- lapte
Instructiuni:
- Zdrobiti drojdia si combinati-o cu 100 ml apa calduța si zahar. Acoperiti cu o carpa si lasati sa se odihneasca 15 minute.
- Adaugati faina Schar Mix B intr-un castron mare. Amestecati cu sare, amestecul de drojdie si apa ramasa.
- Framantati pana se formeaza un aluat moale si fin, ce nu se lipeste de marginile castronului. Acest pas dureaza cam 5 minute.
- Lasati aluatul la frigider peste noapte.
- A doua zi, tapetati o tava de paine cu hartie de copt. Scoateti aluatul din frigider si puneti-l in tava de indata ce ajunge la temperatura camerei.
- Indoiti hartia de copt care iese din tava peste aluat, acoperiti tava cu un prosop de bucatarie si lasati sa creasca 45 de minute.
- Preincalziti un cuptor cu ventilator la 220° C.
- Dupa ce aluatul a crescut, se unge cu putin lapte si se cresteaza suprafata aluatului la distanta de 2 cm. Se introduce tava de paine in cuptorul preincalzit pe raftul de jos, langa un vas cu apa, rezistent la cuptor.
- Reduceti temperatura dupa 10 minute la 200° C si coaceti inca 35-40 de minute.
- Se lasa sa se raceasca aproape complet inainte de a se taia.
Comentarii 1
600 gr faina fara gluten 50 gr fungi de cartofi ,10 gr drojdie uscata 3 lunguri ulei de masline ,500 ml apa calduta 1 lungurita sare 1 lingurita zahar ,seminte de floarea soarelui ,dovleac,susan ……1 lingura. Procedeul este oarecum la fel doar ca nu pun aluatul la frigider peste noapte ,dar voi incerca si aceasta metoda .