Ingrediente: 250 g faina fara gluten Schar Mix B 1 plic praf de copt cu tartrat de potasiu 150 g de ciocolata neagra 3 oua 110 g zahar 1/2 plic zahar vanilat 110 ml ulei de gatit (ex. ulei de rapita) 6 linguri de dulceata, dupa gust zahar pudra pentru …
Paine fara gluten cu maia
Ingrediente: Maia: 60 g făină fără gluten Mix B Schar 100 ml apă caldă 1 plic drojdie uscată Schar (10 g) 1 l-ță miere Aluat: 500 g făină fără gluten Mix B Schar 470 ml apă 1 l-ță sare 20 g tărâțe de psyllium 30 ml ulei maiaua Reteta creata …
Paine fara gluten la masina de paine
420 gr. faina fara gluten Schar – mix B bread mix 7 gr. drojdie uscata Doves Farm 420 ml. apa 1 lingura de sare 40 ml. ulei de masline seminte (optional) Reteta creata de Hayateria
Papanasi fara gluten la cuptor
Pentru papanasi: 190 g făină fără gluten (Mix B Schar) 1 l-ță praf de copt 400 g brânză de vaci proaspătă 50 g unt la temperatura camerei (82% grasime) 2 ouă 2 plicuri zahăr vanilat un praf de sare Pentru servit: dulceață de vișine smântână acrișoară zahăr pudră Reteta creata …
Paine alba clasica fara gluten
Ingrediente pentru o paine: 650 g Schar Mix B 20 g drojdie proaspata 500 ml apa 1 lingura zahar 2 lingurite sare lapte Instructiuni: Zdrobiti drojdia si combinati-o cu 100 ml apa calduța si zahar. Acoperiti cu o carpa si lasati sa se odihneasca 15 minute. Adaugati faina Schar Mix …
Galuste poloneze „lenese” fara gluten
Ingrediente: Pentru aluat: 200 g faina Schar Farina 50 g faina Schar Mix B 250 g ricotta 4 oua 1 lingurita tarate de psyllium 1 varf de lingurita coaja de lamaie sare si piper Pentru sos: 5 frunze de salvie proaspata aprox. 50 g unt Instructiuni: Amesteca toate ingredientele pentru …
Langosi fara gluten
Ingrediente: Pentru langos: 250 g faina Schar Mix it! Universal 250 g faina Schar Mix B 32 g drojdie proaspata 250 ml apa calduta 100 ml lapte caldut 2 lingurite zahar ulei de floarea-soarelui Pentru topping: 200 g smantana 140 g iaurt slab 1 catel de usturoi ½ pahar de …
Pierogi umpluti cu legume – fara gluten
Ingrediente: Pentru aluat: 400g faina Schar Farina 2 Linguri faina Schar Mix B 1 ou 1 galbenus 300 ml apa calduta 3 Linguri ulei cu gust neutru (floarea-soarelui, de exemplu) 1 lingurita sare Pentru umplutura: 1 catel de usturoi ½ vanata (cca. 120 g) 1 ardei gras 175 g crema …
Paine neagra fara gluten cu seminte de chimen si fenicul
Ingrediente: Pentru paine: 250 g faina Schar Mix B 250 g faina Schar Mix It Dunkel 50 g mamaliga 10 g drojdie uscata 2 lingurite sare aprox. 500 ml apa 1 lingura seminte de fenicul 1 lingura seminte de chimen Pentru decor: seminte de fenicul si chimen Instructiuni: Amesteca faina …
Chili picant cu lipie la tigaie – fara gluten
Ingrediente: Pentru chili: 1 ceapa mare 1 catel de usturoi 2 lingurite paprika iute 1 ardei iute 500 g carne de vita tocata 50 g rosii uscate 2 conserve de rosii de 400 gr fiecare ½ bat de scortisoara 1 conserva de fasole rosie ulei, sare, piper 1 frunza de …
Paine fara gluten pufoasa
350g faina Schar Mix B fara gluten 350 ml apa calduta la 35°c 1 Lingura de ulei de masline (pentru aluat) + 3 Linguri de ulei de masline (pentru ungere) 1 Lingura de zahar 1 lingurita de sare 1 Lingura gelifiant cu fructoza – Dr.Oetker 7g drojdie uscata (un plic) 1-2 …
Briose sarate fara gluten cu ciuperci si cimbru
Aluat: 1½ cana faina fara gluten Schar Mix B (daca nu aveti intoleranta la gluten puteti sa folositi si faina de grau) 4 oua mari 10g (un pliculet) praf de copt ½ cana ulei de floarea soareluri 1 lingurita sare 2 lingurite cimbru Topping + compozitie: 6 ciuperci, taiate marunt + inca …