Reteta creata de bucate-aromate.ro. Ingrediente 500 g făină ( am folosit Mix Patisserie de la Schar) 10 g drojdie drojdie uscată fără gluten de la Schar (sau15 g de drojdie proaspătă) 120 g zahăr 200 ml de apă coaja rasă de la o lămâie 1 vârf de cuţit de şofran …
PRAJITURA SEMILUNA CU NUCA – Fara Gluten
Reteta creata de bucate-aromate.ro. Ingrediente 1 cană cu vârf de făină fără gluten Mix Patisserie de la Schar 1 lingură de cacao (de preferat cacao neagră, are un gust mai intens şi o culoare mai frumoasă) ½ cană de zahăr 1 cană cu apă ½ cană de ulei 1 linguriță …
Burgeri fara gluten cu quinoa
Reteta creata de Gourmandelle. Ingrediente: Pentru chiftelutele de quinoa: 1 cana quinoa o conserva de 400g cu fasole rosie, scursa ½ cana porumb dulce o rosie mare, taiata cubulete mici 3 Linguri tarate de psyllium ½ cana faina de naut (sau de orez, sau orice alta faina) 5 Linguri patrunjel tocat …
Prajitura marmorata fara gluten cu capsune si rubarba
Reteta creata de DanaTudor.ro Ingrediente: Pentru aluat: 5 oua 20 linguri faina Mix C – Mix Patisserie de la Schar 20 linguri zahar 20 linguri ulei din floarea soarelui 20 linguri lapte vegetal din nuci caju facut in casa (reteta aici) o lingurita praf de copt un praf de sare …
Pricomigdale fara gluten
Reteta creata de DanaTudor.ro Ingrediente: 160g nuca macinata 24g faina fara gluten Mix C – Mix Patiserie de la Schar 4 albusuri 240g zahar un praf de sare cateva picaturi extract de migdale aroma naturala de vanilie.
Prajitura fara gluten cu capsune, rubarba si bezea
Reteta creata de DanaTudor.ro Ingrediente: Pentru aluat: 3 oua intregi + 2 galbenusuri 20 linguri faina Mix C – Mix Patisserie de la Schar 20 linguri zahar 20 linguri ulei din floarea soarelui 20 linguri lapte vegetal o lingurita praf de copt un praf de sare aroma naturala de vanilie …
Prajitura rasturnata fara gluten, cu portocale
Reteta creata de Alina Avram’s Blog. Ingrediente: portocale roșii de preferință 50 g de unt 1 lingură de suc de lămâie 130 g de zahăr brun Pentru compoziție: 220 g de unt moale 125 g de făină de porumb 65 g de făină fără gluten (mix patisserie Dr. Schar) 8 g …
Tort fara gluten cu visine si ciocolata
Reteta creata de Biochimist La Cratita. Ingrediente: Blat: 3 oua mari 40 g indulcitor natural din stevia (pulbere) 40 g mix universal Farina 10 g cacao 1 praf sare Piure + jeleu de visine: 500 g visine congelate (fara samburi) 100 g indulcitor natural 6 foi de gelatina Crema de frisca: …
Tort fara gluten cu piscoturi
Reteta creata de Delicii. Ingrediente: 2 pachete piscoturi de la Schar 250g frisca 200g mascarpone 2 banane 1 borcan dulceata de zmeura zmeura proaspata pentru decor coaja rasa de la 1 portocala 1 cana de lapte sau suc de portocale
Paste fara gluten cu spanac
Reteta creata de Arome de poveste. Ingrediente: 100 gr paste fara gluten sare 4 linguri ulei masline 2-3 fire usturoi verde 70 gr spanac 7 gr busuioc (30 frunze)
Paste fara gluten cu masline, rosii uscate si usturoi
Reteta creata de Arome de poveste. Ingrediente: 100 gr paste fara gluten Schar 2-3 linguri ulei 2-3 fire usturoi verde (25 gr) rosii uscate 8-10 bucati masline mari (40 gr) sare dupa gust patrunjel proaspat
Fursecuri fara gluten cu scortisoara si cardamom
Reteta creata de Gateste Usor. Ingrediente: faina – 300 grame, fara gluten unt – 170 grame miere – 85 grame zahar brun – 200 grame praf de copt – 1 lingurita cardamom – 1/2 lingurita pudra de ghimbir – 1/2 lingurita scortisoara – 1 lingurita esenta de vanilie – 2 ml …