Ingrediente: 120g Farina Schar 2 oua 1 varf de cutit de sare 300ml lapte 15-20g unt la temperatura camerei Reteta creata de Retete fara gluten.
Cea mai simpla si buna prajitura de vara fara gluten
Ingrediente: 125g Schar Mix C 700g caise fara samburi 1/2 lingurita sare 2 pliculete zahar vanilinat 1 lingurita guma de guar 4 oua 100g unt la temperatura camerei Reteta creata de Retete fara gluten.
Cheesecake racoritor cu lime, fara gluten
Ingrediente: 140g Crackers Schar 110ml unt topit 30g zahar 1/2 lingurita sare Pentru umplutura: 400ml lapte condensat 500g branza ricotta 1 lingurita esenta de vanilie 250ml frisca lichida sucul si coaja de la 5 lime-uri Reteta creata de Retete fara gluten.
Prajitura cu gem de capsuni, fara gluten si vegana
Ingrediente: 250g Schar Mix C 160g zahar 1 Lingura bicarbonat de sodiu 1 Lingura guma de guar 400g gem, orice aroma 50ml ulei de floarea-soarelui 200ml apa Pentru glazura: 100g zahar 2 lingurite cacao 20ml apa 50g margarina Reteta creata de Retete fara gluten.
Pizza fara gluten cu mozzarella si jambon
Ingrediente: 560 g faina Schar Mix B 310 bautura vegetala Isola (temperatura camerei) 10 g drojdie Schar 2 oua 100 g unt topit (atenție sa nu fie fierbinte) Reteta creata de Bunatati fara gluten by Silvia.
Turte fragede fara gluten la ceaun
Ingrediente: 560 g faina Schar Mix B 310 bautura vegetala Isola (temperatura camerei) 10 g drojdie Schar 2 oua 100 g unt topit (atenție sa nu fie fierbinte) Reteta creata de Bunatati fara gluten by Silvia.
Chec fara gluten cu capsuni
Ingrediente: 7 oua mici 100g Faina Schar Mix C 20g faina cocos 120g zahar 15 g zahar vaniliat 30 ml ulei 100g capsuni 5g praf copt Reteta creata de Bunatati fara Gluten by Silvia.
Musuroi de cartita fara gluten
Ingrediente: Aluat: 5 ouă 200 g zahăr 1/2 linguriță sare 40 ml ulei 40 g roșcove pudră 125 g făină fără gluten Schar Mix C Patsserie 1 lingură guma de guar Crema: 500 g mascarpone 250 ml frișcă lichidă 1 fiolă esență vanilie 150 g zahăr pudră 100 g ciocolată …
Gogosi fara gluten de post / vegane
Ingrediente: 250 g făină fara gluten Schar Mix C Patisserie 20 g drojdie proaspată 40 g zahăr 200 ml apă calduță 50 g mălai 1/2 linguriță sare 2 plicuri zahăr vanilinat 1 coajă de lămâie 2 linguri ulei 40 g zahăr pudră Reteta creata de Retete Fara Gluten.
Foi de placinta fara gluten pentru baclava, strudel sau placinta
Ingrediente: 210 g făină fără gluten Schar Mix B 75 ml apă calduță 5 lingurițe ulei virgin de măsline 2 lingurițe oțet din vin 1/2 linguriță sare De presarat: 100 g amidon de porumb 3 linguri făină fără gluten Reteta creata de Retete Fara Gluten.
Cornulete fara gluten cu rahat, nuca si gem
Ingrediente: 500 g făină fără gluten Schar Mix It Universal 75 g zahăr 50 g drojdie proaspată 250 ml lapte călduț 100 g unt topit 1 ou 15g rahat 15g nucă măcinată 15g gem Reteta creata de Retete Fara Gluten.
Tort cu capsuni si frisca fara gluten
Ingrediente: Aluat: 100g făină fara gluten Schar Mix C Patisserie 120g unt 1 plic zahăr vanilinat 1 plic praf de copt 80g zahăr 80g amidon de porumb Crema: 250g căpșuni 1 linguriță amidon de porumb 1 plic gelatină măcinată 50g zahăr 200 ml smantână Ornare: 400 ml smantână 1 lingură …