simptome asociate cu intolerantele alimentare

10 simptome asociate cu intolerantele alimentare

Tu stii care sunt acele simptome asociate cu intolerantele alimentare? Poate ai o intoleranta la un anumit aliment si nu ti-ai dat seama! Atunci cand o persoana sufera de o intoleranta la un anumit produs alimentar, organismul sau poate produce o mare varietate de reactii inflamatoare, deoarece acesta identifica in mod incorect ingredientul respectiv drept o amenintare.

banner-magazin-celiaci

Spre deosebire de reactiile alergice, aceste raspunsuri ale sistemului imunitar pot intarzia chiar si cu 72 de ore si pot varia in severitate, afectand digestia, pielea, articulatiile, respiratia, energia si chair si sanatatea mentala. 

Pentru a iti intelege propriile intolerante alimentare si efectele pe care acestea le pot avea asupra sanatatii si starii tale de bine, este important sa fii informat si sa iei deciziile corecte in ceea ce priveste dieta ta.

Simptome asociate cu intolerantele alimentare

Am alcatuit o lista mai jos cu cele mai frecvente simptome asociate cu intolerantele alimentare. Daca experimentezi aceste simptome, ar trebui sa iti faci testele necesare pentru depistarea acestor intolerante.

  1. Acnee
  2. Oboseala
  3. Mancarimi ale pielii
  4. Sindromul colonului iritabil
  5. Eczeme
  6. Balonare
  7. Dureri articulare
  8. Migrene
  9. Probleme respiratorii
  10. Constipatie / Diaree

In afara de analizele medicale, te mai poti testa si prin metoda eliminarii. Daca banuiesti ca un anumit aliment iti face rau, elimina-l timp de o saptamana din dieta, iar apoi re-introdu-l in alimentatie. In cazul in care reactiile neplacute apar, ar trebui sa il elimini din dieta ta.

De asemenea, arunca o privire si pe simptomele asociate cu intoleranta la gluten! Daca banuiesti ca a avea probleme cu glutenul, iti poti face testul online pentru intoleranta la gluten

Sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *