tratament celiachie fara gluten

Tratament celiachie

Dieta strict fără gluten este, în prezent, singura terapie eficientă care garantează celiacilor o stare perfectă a sănătăţii digestive, caracterizată prin dispariţia simptomelor clinice, normalizarea rezultatelor testelor şi refacerea structurii normale a membranei mucoasei intestinale.

În tratamentul afecţiunii celiace, toate alimentele care conţin derivate din grâu, inclusiv varietăţi mai puţin cunoscute, trebuie eliminate complet din regimul alimentar. Este de o importanţă crucială conştientizarea faptului că până şi cantităţile mici de gluten pot dăuna.

O atenţie deosebită trebuie acordată ingredientelor din alimentele comune de pe piaţă deoarece diferite produse conţin urme de gluten.

Singura terapie eficientă este o dietă strictă fără gluten.

Terapia dietetică este facilitată de existenţa unei serii vaste de produse pentru celiaci (incluzând pâine, paste, biscuiţi, aluat de pizza şi făină). Pentru a fi uşor identificate, aceste produse prezintă simbolul unui spic de grâu barat, o marcă ce garantează absenţa glutenului.

CE ESTE CELIACHIA?SIMPTOMEANALIZEMEDICAL | CLINICI | MEDICIASOCIATII PACIENTI

Tratament celiachie | Afla care este tratamentul pentru celiachie si intoleranta la gluten si cum poti primi un diagnostic clar pentru boala celiaca. Aici vei afla in ce consta acest tratament pentru celiachie si cum il poti urma cu usurinta. Acest tratament pentru celiachie poate fi aplicat si in cazul intolerantei la gluten.

Comentarii 1

  1. Buna ziua
    Nepotelul meu nu are voie de gluten, lactoza ,oua , soia , nuci si alune…….pe 3 noiembrie implineste 7 ani si i am promis ca o sa facem tortuletul impreuna insa cum lui i a interzis medicul toate astea , ma gandesc mereu ce fel de tort sa fac fara oua ……….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *