Ingrediente: 600 ml lapte 150 g făină fără gluten Farina Schar 2 ouă 40 g unt topit 2 plicuri zahăr vanilat un praf de sare Pentru umplut și ornat: dulceață de cireșe sos de ciocolată fructe proaspete Reteta creata de Aby Blajan.
Galuste poloneze „lenese” fara gluten
Ingrediente: Pentru aluat: 200 g faina Schar Farina 50 g faina Schar Mix B 250 g ricotta 4 oua 1 lingurita tarate de psyllium 1 varf de lingurita coaja de lamaie sare si piper Pentru sos: 5 frunze de salvie proaspata aprox. 50 g unt Instructiuni: Amesteca toate ingredientele pentru …
Pierogi umpluti cu legume – fara gluten
Ingrediente: Pentru aluat: 400g faina Schar Farina 2 Linguri faina Schar Mix B 1 ou 1 galbenus 300 ml apa calduta 3 Linguri ulei cu gust neutru (floarea-soarelui, de exemplu) 1 lingurita sare Pentru umplutura: 1 catel de usturoi ½ vanata (cca. 120 g) 1 ardei gras 175 g crema …
Placintele fara gluten cu mure si crema de branza
Ingrediente: Pentru aluat: 140 g faina Schar Farina 125 g unt rece 50 g zahar 3 linguri apa rece 1 lingurita tarate de psyllium 1 galbenus Pentru umplutura: 100 g mure 1 lingurita amidon de porumb 1 lingura zeama de lamaie 3 lingurite gem la alegere 80 g crema de …
Clatite pufoase fara gluten cu dulceata si zmeura
Ingrediente pentru 10 clatite: Pentru aluat: 130 g faina Schar Farina 10 g drojdie proaspata 20 g unt 40 g zahar 250 ml lapte 2 oua sare unt (pentru prajit) Pentru servire: dulceata zmeura zahar pudra Instructiuni: Dizolva drojdia in putin lapte caldut. Adauga faina intr-un castron si adauga mixul …
Tort fara gluten cu visine si ciocolata – de post
Blat: 300g faina (Am folosit faina fara gluten Schar) 200g zahar brun 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 Lingura otet de mere 5 Linguri cacao 130ml ulei 250ml lapte de soia Strat de visine: 500g visine fara samburi (Am folosit visine congelate) 50g zahar 5 Linguri faina de tapioca Strat de ciocolata: 500ml lapte de cocos (IMPORTANT! …
Quiche fara gluten si fara crusta cu sparanghel
~500g tofu 400ml lapte de soia 150g faina (Am folosit faina fara gluten Farina de la Schar) un manunchi mic de sparanghel (vom folosi cam jumate din el) 1 Lingura tarate de psyllium (sau seminte de in macinate) 4 Linguri marar, tocat 1 ceapa medie, tocata ½ lingurita rozmarin, macinat ½ lingurita piper, macinat ½ lingurita …
Cuburi de branza (fara gluten)
Reteta creata de Biochimist la Cratita. Ingrediente: 1 kg branza dulce de vaci 2 oua intregi + 2 galbenusuri 60 g smantana 50 g faina fara gluten (Farina de la Schar am folosit eu/amidon de porumb 50 g cascaval 50 g ardei gras 50 g masline verzi (fara sambure, taiate felii) …
Tort fara gluten cu visine si ciocolata
Reteta creata de Biochimist La Cratita. Ingrediente: Blat: 3 oua mari 40 g indulcitor natural din stevia (pulbere) 40 g mix universal Farina 10 g cacao 1 praf sare Piure + jeleu de visine: 500 g visine congelate (fara samburi) 100 g indulcitor natural 6 foi de gelatina Crema de frisca: …
Clatite fara gluten cu portocale si miere
Reteta creata de Ce a mai gatit Timea. Ingrediente: 1 ou mare un varf de sare 1 lingura indulcitor stevia coaja rasa de la o portocala coaja rasa de la 1/2 lamaie 7 linguri faina fara gluten Schar Farina 1 lingurita praf de copt 300 ml apa minerala Pentru servit: 2-3 …
Tort fara gluten cu mere si vanilie
Reteta creata de Merisor si retetele ei. Ingrediente: Blat de biscuiti: 2 pachete de biscuiti „Fior di Sole” de la Schar 50 g unt(65%) 50 ml lapte de cocos Strat de mere: 750 g mere razuite 2 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat 1 lingurita scortisoara 1 lingura faina fara …
Vafe fara gluten, cu lamaie si mac
Reteta creata de Merisor si retetele ei. Ingrediente: 3 oua medii 200 g zahar 150 ml ulei 300 ml apa minerala 500 g faina fara gluten 1 plic praf de copt 2 linguri seminte de mac 2 lingurite esenta de lamaie coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie un …
- Page 1 of 2
- 1
- 2