6 oua, la temperatura camerei, separate 1½ Lingura apa 250g Green Sugar 200g ulei de cocos (se poate folosi si unt topit, aceeasi cantitate) 100g faina fara gluten (Eu am folosit MixIt de la Schar, insa se poate folosi si faina alba de grau daca nu aveti intoleranta la gluten.) 9 Linguri cacao pudra 750ml lapte de …
Chec fara gluten de Craciun – de post
2 cani faina fara gluten (eu am folosit Mix It Universal de la Schar) 10g praf de copt ½ lingurita bicarbonat de sodiu 1 cana iaurt de soia 1 cana lapte de soia ⅔ cana zahar 2 lingurite extract de vanlie 10 picaturi ulei esential pur de lamaie 10 picaturi ulei esential pur de …
Tort fara gluten cu visine si ciocolata – de post
Blat: 300g faina (Am folosit faina fara gluten Schar) 200g zahar brun 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 Lingura otet de mere 5 Linguri cacao 130ml ulei 250ml lapte de soia Strat de visine: 500g visine fara samburi (Am folosit visine congelate) 50g zahar 5 Linguri faina de tapioca Strat de ciocolata: 500ml lapte de cocos (IMPORTANT! …
Tort fara gluten cu ciocolata – de post
Tort vegan de ciocolata: 300g faina (Am folosit Mix It Universal – Schar) 200g zahar brun 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 Lingura otet de mere 5 Linguri cacao 130ml ulei 250ml lapte de soia 1 avocado, copt Topping ciocolata: 3 linguri ulei de cocos 50g ciocolata neagra 3 Linguri lapte de soia Topping crocant: arahide prajite
Prajitura fara gluten cu mere
Reteta creata de Gourmandelle. Ingrediente: 200g faina fara gluten Mix It Universal Schar 100g zahar brun + 30g extra pentru presarat pe deasupra 700ml piure de mere golden/sau smoothie 4 oua, galbenusurile separate de albusuri ½ Lingura scortisoara 1 Lingura rom ½ lingurita bicarbonat de sodiu ½ Lingura extract de …
Clătite pufoase fără gluten (de post)
Ingrediente: 1 cană (250g) făină fără gluten Dr. Schar Mix C Patisserie 2 banane, coapte 1 linguriţă praf de copt ½ linguriţă bicarbonat de sodiu 3 linguri zahăr 1 linguriţă extract de vanilie 1 linguriţă extract de rom
CORNULETE CU GEM FARA GLUTEN
Reteta creata de Diva in Bucatarie. Ingrediente: 600 g mix C – Mix Patisserie – Schar 15 g drojdie uscata fara gluten – Schar 200-220 ml lapte 2 oua + 1 galbenus 60 g unt topit 120 g zahar 1 varf cutit de sare 1 lingurita esenta vanilie 1 lingurita coaja …
Salam de biscuiti fara gluten
Reteta creata de Retete Merisor.
Scovergi fara gluten
Reteta creata de Retete Merisor.
Clatite fara gluten
Reteta creata de Retete Merisor.
Gomboti fara gluten de post
Reteta creata de Bucataria Urecheatei. Ingrediente: 430 cartofi fierti si razuiti/pasati (adica vreo 8 cartofi de marime potrivita) 8 linguri ulei de floarea soarelui 170 g faina fara gluten Schar mix pentru paine 1 varf de cutit de sare fructe din compot (zmeura, pere, caise) 60 g pesemet fara gluten Schar 50 …
Mucenici moldovenesti fara gluten
Reteta creata de Tara Bucatelor. Ingrediente: 500 gr mix C de Patiserie Schar 100 gr zahar 2 oua 50 gr unt un strop de sare 3 linguri ulei 220 ml lapte 20 gr drojdie uscata Schar 1 esenta de vanilie 1 galbenus Pentru insiropat 100 gr zahar 1 cana apa pentru …