ziua-celiachiei

Eveniment de Ziua Celiachiei

Tu sau copilul tau ati fost diagnosticati cu boala celiaca sau va confruntati cu stari de oboseala, scadere sau stagnare in greutate sau inaltime, balonare, flatulenta, stari de iritabilitate? Te asteptam marti, 16.05.2017, intre orele 17:00-20:00, la Hotel Novotel.

banner-magazin-celiaci

Echipa ARIG, alaturi de medici specialisti gastroenterologi, te asteapta sa iti raspunda la intrebari si sa dezbata noutati legate de boala celiaca*.

Eveniment sponsorizat de Schar Romania.

ziua celiachiei

(*) Boala celiaca este o boala genetica autoimuna si se manifesta prin intoleranta permanenta si severa la gluten (glutenul este o proteina ce se gaseste in grau, orz, secara si care

contamineaza toate celelalte alimente cu care intra in contact). Neidentificata si netratata la timp, boala poate conduce la anemie, malnutritie severa, osteoporoza, infertilitate si cancer.

Stabilirea diagnosticului de boala celiaca se determina în urma analizelor de sange (anticorpii anti-transglutaminaza tisulara, anticorpii anti-endomisium si uneori anticorpii anti-peptide gliadinice deamidate). Ulterior, pentru confirmarea diagnosticului de intoleranta la gluten, se recomanda o biopsie intestinala pentru a afla stadiul de evolutie al bolii.

Singurul tratament al bolii celiace il reprezintă o dieta stricta fara gluten pentru toata viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *