Lista ingredientelor nesigure pentru celiaci

Lista ingredientelor nesigure pentru celiaci

Gasiti mai jos lista ingredientelor nesigure pentru celiaci. Va rugam sa ne ajutati sa completam aceasta lista. Lasati un comentariu la aceasta postare, cu recomandarile voastre, iar noi vom completa lista. Multumim!

Ingredientele de mai jos, fie contin in mod sigur gluten, fie au risc crescut de a contine gluten sau urme de gluten. O atentie speciala trebuie acordata in cazul acestora.

Gasiti aici lista ingredientelor sigure pentru celiaci. 

>>> CONCURS: Ajuta-ne sa completam lista si poti castiga un pachet cu produse Schar! Detalii aici.  <<<

concurs-celiaci

Lista ingredientelor nesigure pentru celiaci

  • Agenti de ingrosare
  • Alcoolul (anumite bauturi, cum ar fi berea care contine orz sau grau)
  • Alac – este un grau cu bobul imbracat si o ruda foarte apropiata cu graul de astazi
  • Amidon din grau – este o substanta sub forma de pulbere obtinut din boabe de grau  folosit ca agent de ingrosare
  • Amestecuri de legume
  • Amestecuri de cereale
  • Arpacas –  este un produs alimentar obtinut prin decorticarea boabelor de grau, orz sau mei
  • Branza (poate fi testata cu iod, pentru a verifica daca are sau nu gluten adaugat in compozitie)
  • Borsul – este o zeama acra preparata din tarate de grau sau secara
  • Bulgur de grau – este un amestec de diferite tipuri de boabe de grau macinate grosier si folosit ca atare sau in diferite retete
  • Cuscus – granule sferice preparate din faina de grau dur (semolina)
  • Cubulete supa
  • Cafea instant (pliculete)
  • Cartofii prajiti congelati
  • Ciocolata cu cereale
  • Carne pane sau cu sosuri ingrosate cu faina
  • Cremele fara lactate
  • Coloranti
  • Drojdie de bere – de obicei nu contine gluten, dar pentru siguranta se recomanda utilizarea cele cu specificatia „fara gluten”
  • Extract de orz
  • Emulsifianti
  • Faina Atta – este o faina de grau indian folosita la prepararea painii traditionale indiene
  • Faina alba de grau
  • Faina integrala
  • Faina neagra
  • Faina Graham
  • Fructe uscate (pot avea invelis de faina)
  • Grau comun (Triticum aestivum)
  • Graul spelta ( Triticum Spelta) – este stramosul graului comun si una din cele mai vechi  cereale din lume
  • Gris din grau
  • Germeni de grau
  • Iarba de orz (poate conține semințe)
  • Ketchup
  • Legume care au fost gatite cu pesmet sau faina
  • Malt de orz
  • Malai (poate avea urme de gluten)
  • Mezeluri
  • Mix de condimente
  • Mustar
  • Orz
  • Pesmet
  • Painea de cartofi – in compozitie se foloseste si faina de grau
  • Pastele fainoase din grau,orz, secara
  • Praful de copt
  • Praf budinca instant
  • Potentiatori de gust
  • Peste congelat semipreparat (surimi, fish fingers etc.)
  • Secara
  • Sosul de soia
  • Sosuri paste
  • Sosul teriyaki
  • Supe instant
  • Ulei din germeni de grau
  • Tarate
  • Taboulé  – Salata taboulé este preparată din bulgur (crupe de grau), patrunjel, ceapa, roşii tocate, ulei de masline si suc de lamaie.

Sursa foto: pexels.com

Te-ar mai putea interesa si:

Comentarii 3

  1. Pingback: Ajuta-ne sa completam lista cu ingrediente nesigure pentru celiaci | CONCURS | Celiaci.ro

  2. Pingback: Alimentatia in boala celiaca | Celiaci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *