aplicatii utile pentru celiaci

Top 10 aplicatii utile pentru celiaci

Este vacanta! Ce puteti face daca suferiti de intoleranta la gluten si doriti sa calatoriti? Faptul ca suferiti  de intoleranta la gluten nu trebuie sa va impiedice sa faceti ceea ce doriti.

banner-magazin-celiaci

In prezent exista numeroase aplicatii pentru mobil, care va ofera informatii referitoare la  restaurante cu meniu „gluten free” sau despre magazinele unde puteti gasi alimente fara gluten. Aceste aplicatii va pot fi de un real folos atunci cand calatoriti intr-o alta tara.

In acest fel sunteti la un ”touch” distanta de o cina de neuitat intr-o tara exotica. Adica, este suficient sa descarcati una dintre numeroasele aplicatii special concepute pentru  smartphone. Interesul crescut pentru telefoanele inteligente a facut ca in paralel sa se dezvolte si sectorul  aplicatiilor pentru telefoanele mobile. Aceste aplicatii va ajuta sa tineti pasul cu ritmul alert al vietii. Atunci cand sunteti obligati sa respectati  o dieta fara gluten, a iesi in oras sau a calatorii intr-o alta tara poate fi o adevarata provocare, dar si  pentru aceasta exista aplicatii.

Mai jos am enumerat cateva dintre ele:

Aplicatii ce va pot ajuta sa identificati produsele care contin gluten atunci cand va faceti cumparaturile din supermarket si nu numai

Allergy & Gluten Free Diet Tracker 

Prin scanarea codului de bare al produsului se poate afla daca acesta contine substante alergene cum ar fi glutenul, arahidele, crustaceele, ouale, lactoza sau soia. Optiunea „One Click” va ofera posibilitatea de a apela direct producatorul pentru informatii suplimentare despre produs (taxata suplimentar)

Gluten-free Scanner 

Cu aceasta aplicatie gratuita puteti afla imediat daca un produs contine gluten. Metoda este aceeasi si anume scanarea codului sau de bare. O echipa de dieteticieni inregistrati, nutritionisti si cercetatori sustin baza de date cu peste 500.000 de produse.

ShopWell 

Aceasta aplicatie gratuita permite utilizatorilor sa scaneze pur si simplu codul de bare. Aplicatia are informatii despre aproximativ 400.000 de produse. De asemenea, ofera informatii si despre alte alimente care se potrivesc cu stilul vostru de viata. In afara de alerta la gluten, are alerte si la alti alergeni (grau, arahide, soia, susan, oua, nuci, porumb, crustacee, lapte, lactoza, sulfuri, monozaharide, oligozaharide). Este o aplicatie gratuita.

Aplicatii utile atunci cand sunteti in cautarea unui restaurant cu meniu gluten free.

 Celiac Rravel

Aceasta este o aplicatie inovativa care foloseste cardurile de restaurant. Aceste carduri pot fi tiparite si le puteti lua atunci cand mergeti la restaurant. Cardurile pe care le dati chelnerului contin informatii referitoare la meniul dorit, astfel incat la bucatar sa ajunga informatia nealterata.

AllergyEatsMobile

Aceasta ofera optiuni de cautare pentru restaurante in functie de restrictiile alimentare selectate. Puteti gasi astfel restaurante care indeplinesc criteriile voastre de cautare. Aplicatia va ofera recenzii referitoare la fiecare restaurant propus, astfel incat sa puteti fi siguri ca restaurantul pe care il alegeti corespunde cerintelor dumneavoastra.

Pret: Gratuit | Disponibil pe: iPhone si Android

iEatOut Gluten Free & Allergy Free

Folosind aceasta aplicatie „Best Allergy” puteti fi sigur de siguranta informatiior. Aplicatia functioneaza 100% offline, fara taxe internationale de roaming si fara a avea nevoie de o  conexiune WiFi.  Puteti comanda cu usurinta un meniu sigur in restaurante chinezesti, franceze, indiene, italiene, mexicane, thailandeze, aproape de casa sau din intreaga lume, fara a pierde prea mult timp si fara a fi nevoie sa cautati meniuri fara gluten sau diagrame cu alergeni.

GlutenfreeRoads

Disponibil pe: Apple iOS, Android and Windows Phone | Pret: Gratuit

Cu GlutenfreeRoads.com veti gasi numeroase restaurante si pizzerii cu meniu fara gluten din diferite tari. Puteti gasi si hoteluri din cealalta parte a lumii unde se serveste mic dejun fara gluten. Nu in ultimul rand, veti putea gasi si alti comercianti cu amanuntul de unde puteti cumpara produse fara gluten.

Find me gluten free

Accesand optiunea “lanturi populare” gasiti link-uri catre site-urile lanturilor de restaurante cu meniuri fara gluten.  Optiunea „Recenziile utilizatorilor”  va ofera informatii si sfaturi utile ce vin din partea altor turisti care va impartasesc din experienta lor. Recenziile  reprezinta un bun ghid in alegerile pe care doriti sa le faceti. Pret: Gratuit

Acestea sunt doar cateva dintre aplicatiile pentru smarthphone concepute special pentru celiaci. Ajutorul oferit este nepretuit. Informatiile la care au acces le dau acestora posibilitatea de a avea o vacanta frumoasa si fara griji.

Comentarii 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *