Test online pentru intoleranta la gluten

Oare este de vina glutenul?

Pentru multe persoane, urmatoarele simptome sunt mult prea familiare: dureri abdominale, diaree, balonare, dureri de cap, anemie feripriva, scadere in greutate si oboseala dupa consumul de produse cu gluten. Aceste simptome neplacute pot fi un semn al intolerantei la gluten (boala celiaca) sau al sensibilitatii la gluten.

Boala celiaca este o boala autoimuna. Atunci cand indivizii predispusi la aceasta boala consuma alimente ce contin gluten, in intestinul lor subtire are loc o reactie autoimuna ce duce la distrugerea vililor intestinali si respectiv la o slaba asimilare a nutrientilor. Acestea pot duce la aparitia unor alte simptome si boli conexe. Singurul tratament pentru boala celiaca, ce duce la reducerea riscului de aparitie a bolilor precum osteoporoza si infertilitatea, este dieta 100% fara gluten.

In cazul in care in urma analizelor nu reiese ca ar fi vorba de boala celiaca, insa simptomele persista, poti avea sensibilitate la gluten. Si in acest caz, dieta recomandata este cea fara gluten.

IMPORTANT! Inainte de a-ti face analizele pentru boala celiaca trebuie sa ai o dieta cu gluten. Nu elimina glutenul din alimentatie inainte de a face analizele intrucat acestea nu vor mai fi relevante.

Testul online de mai jos este destinat adultilor peste 18 ani.

Te rugam sa raspunzi la intrebarile de mai jos si poti afla care este procentul de risc de a avea intoleranta la gluten. In urma acestui test poti decide sa mergi la medic si sa iti faci analizele de depistare a bolii celiace.

De retinut: Unele persoane care sufera de boala celiaca pot sa nu aiba niciun simptom. Va rugam sa mergeti la un medic specialist pentru diagnosticarea corecta. De asemenea, in cazul in care este depistata boala celiaca la un membru din familie, toate rudele de grad 1 trebuie testate, celiachia fiind ereditara. 

Incepe testul pentru intoleranta la gluten

 
 

Politica de confidentialitate

Prin completarea acestui test va dati acordul sa fiti abonat la newsletterul  Celiaci.ro.

Datele primite vor fi procesate de Dr. Schär AG/SPA (persoana responsabila) si Celiaci.ro (Nutrient Solutions SRL) in scopul de a permite utilizatorului sa primeasca informatii utile despre boala celiaca pe email. Rezultatele testului sunt confidentiale.

Datele colectate nu vor fi distribuite sub nicio forma insa pot fi folosite in analiza de companii, freelancer, consultanti sau asociati ai Dr. Schär AG/SPA.

Rezultatele testelor vor fi pastrate timp de 60 de zile, urmand apoi sa fie sterse. 

Ne puteti contacta oricand pentru a cere detalii despre datele personale stocate precum si stergerea acestora.