testare gluteostop

Participantii la testarea GluteoStop spun: DA!

Ne-am intrebat care sunt opiniile voastre despre GluteoStop. In ce situatii poate GluteoStop fi cel mai util si care sunt experientele pe care le-ati avut cu consumul accidental de gluten. Testul pe care l-am desfasurat ofera raspunsuri la aceste intrebari, si nu numai.

banner-magazin-celiaci

Cel mai bun rezultat: GluteoStop s-a dovedit foarte folositor: 9 din 10 participanti care au testat GluteoStop pe parcursul unei perioade mai indelungate ar recomanda GluteoStop prietenilor si familiei.

Puteti cumpara GluteoStop de aici. Mai multe detalii aici

Am adresat participantilor la testarea extensiva a produsului GluteoStop urmatoarele 10 intrebari:

  1. De cat timp urmati o dieta fara gluten?
  2. A functionat GluteoStop pentru dumneavoastra?
  3. Ati recomanda GluteoStop prietenilor si familiei?
  4. Vi se pare ca GluteoStop este comod de folosit?
  5. De cate ori pe an consumati gluten in mod accidental?
  6. Ati experimentat vreodata expunerea accidentala la gluten – asa numitele „accidente de gluten”?
  7. Sunteti constient de faptul ca produsele etichetate fara gluten (de exemplu cele care poarta semnul graului taiat al Asociatiei Europene a Societatilor de Celiachie) pot contine pana la 20 mg de gluten per kilogram de produs?
  8. Ati refuzat recent vreo invitatie sociala de teama expunerii accidentale la gluten?
  9. In ce situatii ati simtit ca GluteoStop este util in mod special?
  10. Ati cumpara GluteoStop?

Dar haideti sa incepem cu inceputul. Ineo Pharma GmbH a inceput campania de testare in octombrie 2019. Participantii din Germania, Austria si Elvetia au putut aplica pe pagina GluteoStop pentru a primi un pachet de testare al produsului in mod gratuit.

Singura conditie pentru participare, in afara de varsta legala de majorat, a fost ca cei care aplica sa fie afectati de sensibilitatea la gluten sau boala celiaca.

Dupa faza de testare, participantii au fost invitati sa completeze un chestionar pentru a raporta experienta pe care au avut-o cu GluteoStop. Datele au fost evaluate la sfarsitul anului 2019, atat pentru intregul grup de participanti, cat si pe categorii separate pentru sensibilitate la gluten sau boala celiaca.

Peste 130 de oameni au aplicat pentru test. 87 dintre participanti au implinit conditiile pentru participare si au completat chestionarul integral. 50 dintre participanti au declarat ca sunt sensibili la gluten (sensibilitate la gluten non-celiaca), iar 37 aveau boala celiaca.

1. De cat timp urmati o dieta fara gluten?

70% dintre participanti urmau o dieta fara gluten de mai mult de un an. Comparand rezultatele celor doua grupuri, s-a constatat ca majoritatea celor cu sensibilitate la gluten (38%) tineau o dieta fara gluten de 1-5 ani, pe cand cei afectati de boala celiaca (41%) urmau o dieta fara gluten de peste 5 ani.

testare pacienti gluteostop

2. A functionat GluteoStop pentru dumneavoastra?

Am fost deosebit de incantati sa aflam ca 92% dintre participanti au afirmat ca GluteoStop a functionat. Acest lucru a fost confirmat de ambele grupuri, atat cei afectati de boala celiaca cat si cei cu sensibilitate la gluten.

gloteostop contaminare cu gluten

3. Ati recomanda GluteoStop prietenilor si familiei?

Am fost chiar si mai impresionati de rezultate atunci cand i-am intrebat pe participantii la test daca ar recomanda GluteoStop. Rezultatul este uimitor si confirma faptul ca am reusit sa cream un produs care poate veni in ajutorul celor care sunt afectati de intoleranta la gluten. 94% dintre participanti ar recomanda GluteoStop.

In cazul celor cu boala celiaca, procentul a fost chiar de 95%. Sa faci o recomandare este un act de incredere si se bazeaza pe experienta si evaluarea subiectiva. Increderea este elementul de baza in orice relationare umana. Nu poti cumpara increderea intr-un produs, aceasta trebuie castigata.

expunere accidentala la gluten gluteostop

4. Vi se pare ca GluteoStop este usor de folosit?

Scopul nostru atunci cand am dezvoltat produsul GluteoStop a fost sa cream un produs care sa poate fi folosit oricand, oriunde. O dieta care exclude glutenul este usor de implementat acasa, unde poti avea totul sub control. Dar odata ce iesi dintre zidurile propriei case, devine dificil ajungi sa fii dependent de alti oameni si de cunostintele lor despre nutritia fara gluten, gatitul fara gluten, modul de preparare si riscul de contaminare.

Astfel, a fost important sa cream produsul in asa fel incat sa fie usor de folosit, in special in afara casei. Tabletele trebuie sa fie pe cat de mici posibil, astfel incant sa poata fi luate fara apa.

Dozajul ar trebui, de asemenea, sa fie o treaba simpla. Si, nu in ultimul rand, utilizarea tabletelor ar trebui sa poata fi facuta discret, astfel incat sa nu fii expus unor intrebari sau priviri prea curioase. Iar ambalajul produsului trebuie sa incapa in orice poseta sau buzunar al pantalonilor, astfel incat sa poti lua GluteoStop oricand cu tine.

Participantii la teste au confirmat ca am avut dreptate. 98% dintre toti participantii au spus ca GluteoStop este comod de folosit.

gluteostop pentru celiaci

5. De cate ori pe an consumati gluten in mod accidental?

Am vrut sa stim care sunt experientele participantilor nostri cu expunerea neintentionata la gluten. Studiile stiintifice au determinat ca pana si pacientii celiaci care urmeaza o dieta fara gluten stricta consuma, in medie, 150-400 mg de gluten zilnic in mod neintentionat. (Syage et al, Am J Clin Nutr. 2018)

Toti participantii la testarea produsului GluteoStop au raportat un consum neintentionat de gluten de cateva ori pe an. In grupul celor cu sensibilitate la gluten, acest lucru se intampla de cateva ori pe an. Aceste date subliniaza nevoia de a pune la dispozitia celor cu intoleranta la gluten ajutoare precum GluteoStop pentru a reduce consecintele nedorite ale ingestiei neintentionate de gluten.

gluteostop pentru sensibilitatea la gluten

6. Ati experimentat vreodata expunerea accidentala la gluten – asa numita „contaminare accidentala cu gluten”?

Cu toate masurile de precautie, glutenul poate fi consumant pe nestiute. Majoritatea oamenilor cu intoleranta la gluten reactioneaza cu aceleasi simptome ca inaintea diagnosticului. Durere abdominala, diaree, crampe stomacale, etc. De asemenea, sunt acuzate si dureri de cap, ameteli, greata sau reactii ale pielii ca semne ale unei posibile ingestii accidentale de gluten. Nu toata lumea reactioneaza la fel de repede.

Intensitatea poate de asemenea sa difere – cateodata mai violent, cateodata mai bland, cateodata mai indelung, cateodata un episod mai scurt. Reactia la un accident de gluten este ceva foarte individual. Timpul necesar de la ingestia glutenului si pana la aparitia reactiilor este de asemenea foarte diferit de la persoana la persoana.

La unii oameni, reactiile apar la doar cateva ore, iar la altii poate aparea doua-trei zile zile mai tarziu. In mod analog, timpul pentru ca reactia la gluten sa treaca este variabil. In unele cazuri, consecintele se vor simti numai pentru cateva ore, iar in altele pot dura o saptamana sau chiar mai mult.

91% dintre toti participantii la studiu stiu de aceste accidente. In grupul celor cu boala celiaca, procentul era de 98% dintre care 95% au afirmat ca au avut astfel de accidente de mai multe ori. Am creat GluteoStop pentru a ameliora simptomele in cazul acestor accidente.

gluteostop testare celiachie

7. Sunteti constient de faptul ca produsele etichetate fara gluten (de exemplu cele care poarta semnul graului taiat al Asociatiei Europene a Societatilor de Celiachie) pot contine pana la 20 mg de gluten per kilogram de produs?

Am fost surprinsi in mod particular de raspunsul pe care l-am aflat la intrebarea referitoare la cantitatea de gluten care se afla in produsele etichetate „fara gluten”.

Aici, mai mult de o treime dintre participanti au afirmat ca nu stiau ca produsele etichetate „fara gluten” sau care au simbolul graului taiat pot contine pana la 20 mg de gluten per kilogram in acord cu legile Europene. In grupul celor cu boala celiaca, 38% nu stiau de aceasta limita. Mai multa educatie si clarificare sunt necesare aici.

Exista unii oameni carora le place sa afirme ca nu exista ceva precum „gluten ascuns”. Noi nu impartasim aceasta opinie si tocmai de aceea am creat GluteoStop. Asa cum sondajul nostru a aratat, majoritatea dintre participanti nu stiau ca produsele etichetate „fara gluten” pot contine pana la 20 de mg de gluten per kilogram de produs. Produsele care au o cantitate redusa de gluten, dar care totusi contin 100 mg de gluten per kg pot fi promovate in industria alimentara ca avand un „continut foarte scazut de gluten” sau chiar ca „special facute pentru celiaci” sau „adecvate pentru celiaci”.

Multi oameni de stiinta sunt insa convisi ca o cantitate atat de mare de gluten poate duce la o deteriorare a mucoasei intestinale in grupurile sensibile. In cazul celor cu boala celiaca, cantitati atat de ridicate de gluten vor provoca cu siguranta o reactie inflamatorie.

 

gluteostop studiu

In mod interesant, diferite tari, intre care Australia si Noua Zeelanda, au adoptat alte prevederi in ceea ce priveste etichetarea produselor. Produsele pot fi etichetate ca fiind „fara gluten” numai daca prin analiza nu se pot detecta urme de gluten. Limita de detectie este de 3 mg de gluten per kg de produs, adica de 10 ori mai putin decat limita in Germania si UE.

Luam in considerare „glutenul ascuns” in aditie la glutenul rezidual descris mai sus, si la glutenul care ajunge in mancare prin contaminare. Examinari ale unor produse in Baden-Wurttemberg, Germania, realizate de autoritati in anul 2018, au aratat ca o cantitate de gluten de 80 de mg per kg de mancare poate fi detectat in 10% dintre mostrele de produse impachetate si chiar in 36% dintre produsele neimpachetate.

Au fost analizate numai mostre care nu contineau indicatii in privinta glutenului pe ambalaj.

8. Ati refuzat recent vreo invitatie sociala de teama expunerii accidentale la gluten?

Nu este surprinzator ca majoritatea participantilor, toti suferind de intoleranta la gluten, au refuzat recent invitatii sociale din cauza fricii de contaminare cu gluten. In grupul celor cu boala celiaca, 59% au afirmat ca au refuzat invitatii recent. Datorita severitatii intolerantei la gluten si datorita efectelor ingestiei neintentionate de gluten, nu este surprinzator ca aproape doua treimi sunt constant ingrijorati si nelinistiti cu privire la riscul contaminarii cu gluten.

gluteostop test sensibilitate la gluten

Acest lucru poate conduce la excludere sociala si la o reducere in calitatea vietii. Cu GluteoStop, vrem sa ii ajutam pe cei afectati si sa le oferim un ajutor care poate elimina urmele de gluten si astfel poate reduce expunerea neintentionata la gluten.

9. In ce situatii ati simtit ca GluteoStop este util in mod special?

Am creat GluteoStop astfel incat sa il poti lua cu tine oriunde si oricand. Am vrut sa aflam de la participantii la studiu care au fost situatiile in care GluteoStop a fost util in mod special. Asa cum ne-am asteptat, majoritatea au spus ca GluteoStop a fost util de tinut la indemana, mai ales in restaurante.

51% dintre cei afectati de boala celiaca au afirmat ca GluteoStop a fost util in restaurante. Pe locurile al doilea si al treilea s-au plasat „calatoritul” si „vizita la prieteni si familie”. In acest punct, totusi, am vrea sa scoatem din nou in evidenta faptul ca GluteoStop nu este o pastila-minune si ca nimeni care sufera de intoleranta la gluten nu ar trebui sa aleaga un restaurant sau preparat in mod imprudent.

Un bucatar care nu stie ce este glutenul sau o bucatarie care nu respecta normele de baza pentru preparatele fara gluten ar trebui evitate. Cel mai bine este sa va informati in avans asupra restaurantului. Puteti de asemenea gasi recomandari foarte bune pentru unele orase pe blogul nostru.

gluteostop testare

10. Ati cumpara GluteoStop?

92% dintre participantii cu sensibilitate la gluten ar cumpara GluteoStop. Deci, 9 din 10 dintre cei din acest grup. In ceea ce priveste toti participantii luati impreuna, am obtinut un scor foarte bun de 87%. Acesta este un rezultat remarcabil si suntem foarte mandri. In plus fata de efectul pe care il ofera, pretul este si el un factor decisiv in devizia de a cumpara un supliment alimentar. Cu o rata de recomandare de 92%, participantii la test ne-au confirmat ceea ce studiile ne aratasera deja – GluteoStop functioneaza!

Desigur, ne putem intotdeauna intreba daca pretul unui produs este justificat. Pentru noi, in ceea ce priveste GluteoStop, calitatea este esentiala, si nu vrem sa scadem nimic sub acest aspect. Din pacate, un produs de inalta calitate este asociat cu costuri ridicate. GluteoStop este facut in Germania. Enzima pe care o folosim este produsa in Franta de unul dintre cei mai renumiti producatori de enzime. In loc de stearati de magneziu animali, folosim, de exemplu, saruri de calciu obtinute din grasimi comestibile din ulei de floarea soarelui de provenienta certificata.

Fiecare lot este examinat de laboratoare externe, caci nu vrem sa ne asiguram de standardele de calitate. Fiind o companie de marime medie din Germania, suntem convinsi ca, in final, calitate produsului este ceea ce primeaza, si nu putem face nicio economie sub acest aspect.

contaminare accidentala cu gluten gluteostop

Aceste rezultate promitatoare ale campaniei de testare GluteoStop conirma faptul ca GluteoStop este un produs inovator care poate ajuta multi oameni sa isi faca viata de zi cu zi mai usoara, ajutandu-i sa isi imbunatateasca calitatea vietii in ciuda intolerantei la gluten.

Daca vrei sa te convingi si tu de ce inseamna GluteoStop, il poti gasi in ambalaj de 30 sau 90 de comprimat in aproate toate farmaciile din Germania sau pe www.gluteostop.com.

GluteoStop este de asemenea distribuit in Elvetia, Danemarca, Norvegia, Suedia, Romania, Slovenia si Lituania in farmacii si magazine de specialitate online. Mai multe tari vor fi adaugate curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *