vindecat de autism dieta fara gluten

Afla povestea baiatului vindecat de autism prin dieta fara gluten!

Poate oare dieta fara gluten sa contribuie la imbunatatirea sanatatii noastre? Dar la tratarea unor boli grave, precum este autismul?

banner-magazin-celiaci

Autismul se manifesta la nivelul creierului si afecteaza comportamentul, modul in care o persoana gandeste, comunica sau interactionaeaza cu oamenii din jurul sau.

In ultimii ani, tot mai multi copii sufera de aceasta boala, ale caror cauze sunt inca, din pacate, necunoscute. Rata de aparitie a bolii este in acest moment de aproximativ 6 la 1000 de persoane.

Afla povestea baiatului vindecat de autism prin dieta fara gluten!

In 2006, Ethan, un baiat de un an, a fost diagnosticat cu autism. El nu putea dormi mai mult de 2 ore pe zi sau noapte. Dupa 20 de luni in care Ethan a dormit extrem de putin, mama lui a decis sa elimine graul si produse lactate din dieta zilnica.

Aceasta schimbare a avut loc dupa ce s-a documentat temenic si s-a consultat in prealabil cu doctorul Kenneth A. Bock, care considera ca schimbarea dietei copiilor cu autism poate ajuta in peste 60% din cazuri. Aceasta decizie le-a schimbat viata!

Dupa 3 zile in care Ethan a mancat alimente fara gluten sau lactate, mama sa a observat deja primele rezultate, problemele de somn ale lui Ethan disparusera.

Uneori, dupa schimbarea dietei, se pot inregistra imbunatatiri, asa cum s-a intamplat si in cazul lui Ethan. Multi copii cu autism au o sensibilitate la grau, astfel, organismul perecepe glutenul ca fiind un corp strain si incepe sa lupte si sa produca anticorpi. Studii realizate in 2004 confirma faptul ca glutenul are efecte asupra autismului si convulsiilor specifice bolii.

Unele persoane sunt reticente la faptul ca dieta fara gluten poate ajuta la imbunatatirea starii copilului care sufera de autism. Dovada ca aceasta are efecte pozitive este data insa de Ethan si de mama lui, care a fost deschisa la ideea de a incerca o dieta fara gluten pentru a trata autismul copilului ei si in felul acesta a ajuns sa se bucure de faptul ca micutul ei poate dormi noaptea si poate socializa cu alte persoane ca un copil normal.

Vizionati interviul video de mai jos pentru mai multe detalii. Voi ce parere aveti?

Sursa informatii

Comentarii 5

  1. Buna ziua, suntem di Republica Moldova, avem și noi probleme de sănătate a nepoțelului nostru, trei ani in urma avea câteva convulsii, și face alergie., are erupție le corp după anumite mișcări , și doctoru a spus sa scoatem griu și sa dam mișcare fără glute. La noi foarte puțin producție fără gluten. Spune-ți unde putem sa procuram mai multe producție fără gluten? Marina

  2. Și eu sunt la începutul dietei cu piticul meu de 3 ani diagnosticat cu autism și hiperkinezia. După primele 10 zile ,piticul a scăpat de hiperkinezie și a început sa fie mai concentrat. Am o singură problemă: nu am găsit un medic nutriționist care sa ma îndrume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *