sfaturi-sportivii-celiaci

6 sfaturi importante pentru sportivii celiaci

Tine cont de cele 6 sfaturi pentru sportivii celiaci, mentionate mai jos, si nu vei avea nicio problema sa iti pastrezi energia in timpul antrenamentelor! 

banner-magazin-celiaci

Volei sau handbal? Fotbal sau basket? Jogging sau role in parc?

Fie ca practici sport de performanta sau din pasiune, ca ai facut din aceasta activitate un stil de viata sau pur si simplu ai inclus-o in obiceiurile tale saptamanale, pentru a te intretine ai nevoie de carbohidrati si proteine. Consumul de carbohidrati iti asigura combustibilul si energia de care ai nevoie pentru a practica sportul ales si iti alimenteaza creierul, iar proteinele te ajuta sa iti conturezi muschii si sa iti cresti masa musculara.

Daca vrei sa practici zi de zi sportul preferat, dar suferi de intoleranta la gluten, acest lucru nu ar trebui sa fie un impediment pentru tine. Din contra, activitatile sportive iti asigura doza zilnica de energie si te ajuta sa te pastrezi in forma.

sportivii celiaci

Tine cont de aceste sfaturi pentru sportivii celiaci si te poti bucura de sportul preferat oricand doresti, fara sa iti faci griji de eventualele repercursiuni:

  1. Hidrateaza-te! Hidrateaza-te bine in fiecare zi, dar mai ales atunci cand urmeaza sa faci sport. Daca simti ca iti este sete inseamna ca deja esti deshidratat.
  2. Energizeaza-te in pauze! Imediat ce s-a anuntat prima pauza din cadrul unui meci, profita de cele 5-10 minute pentru a te energiza. Poti consuma o gustare fara gluten sau alimente care contin carbohidrati.
  3. Odihneste-te, odihneste-te si iar odihneste-te! Inainte de un meci sau de ora de sport, dar si intre acestea, odihneste-te pentru a putea avea ulterior suficienta energie pentru a face fata tuturor provocarilor.
  4. Ofera-ti timp pentru recuperare! Dupa un meci, o perioada de antrenament mai solicitanta sau un maraton la care ai participat, ofera-ti suficient timp pentru recuperare. Hidrateaza-te bine, consuma alimente bogate in carbohidrati si odihneste-te suficient.
  5. Ia-ti necesarul de sare! Daca urmeaza sa participi la un eveniment sportiv si simti crampe de caldura in organism (cauzate de pierderea sarii din corp), este bine sa manaci gustari sarate fara gluten. De asemenea, in aceasta situatie sunt recomandate si bauturile pentru sportivi.
  6. Gustari intre mese. Daca esti sportiv celiac si simti nevoia de a lua o gustare intre mese, nu este deloc gresit sa faci acest lucru! Atunci cand simti ca ti-e foame, consuma nuci, fructe uscate, prajituri cu orez, biscuiti sau orice alt produs fara gluten.

Esti pregatit de urmatoarea provocare? Tine cont de sfaturile pentru sportivii celiaci de mai sus si orice activitate sportiva in care te angrenezi va fi un motiv in plus sa-ti depasesti limitele si sa te bucuri ca ai un stil de viata sanatos, care iti asigura necesarul zilnic de energie si vitalitate

Pe locuri, fii gata, START!

Surse foto: Albumarium.com | Craig Maccunbing si  Harsh 1.0

Comentarii 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *