WaterTest | Kit de testare a apei

Cum putem testa puritatea apei pe care o bem?

water test

Un „contaminant” sau „poluant” din apa este o substanta care poate fi daunatoare sanatatii. Trebuie sa retinem ca doza este importanta atunci cand apreciem daca o substanta ne poate afecta sanatatea sau nu. O substanta care este neutra sau utila in cantitati sau concentratii mici ar putea fi daunatoare la cantitati sau concentratii mult mai mari (de exemplu, vitaminele).

De asemenea, substantele chimice variaza foarte mult in toxicitate. Unele nu se gasesc niciodata in concentratii suficient de mari pentru a ne face rau, dar altele pot fi toxice chiar si atunci cand sunt foarte diluate in apa sau consumate foarte rar.

Unele substante sunt toxine puternice si actioneaza aproape instantaneu, iar altele sunt toxine cronice (starea de rau se manifesta mai lent din cauza tipului de substanta chimica si/sau a expunerii in timp).

Pentru a putea evita consumul de apa contaminata putem folosi kiturile de testare a apei, precum cel dezvoltat de Biomedal – WaterTest.

watertest kit testare apa

Ce ne arata aceste teste de masurare a calitatii apei?

Kitul de testare a apei 5 in 1 poate masura urmatoarele:

  • Nitratii din apa. Nitratii din apa cu o concentratie mai mare de 10mg/L pot cauza probleme fatale la copiii aflati sub varsta de 6 luni, precum boala numita metemoglobinemie sau sindromul „baby blue”, care consta in reducerea capacitatii  oxigenului de a circula prin sange. De asemenea, exista studii ce arata legatura dintre naste­rile cu probleme si consumul ridicat de nitrati al femeilor insarcinate.
  • Nitritii din apa. Consumul prelungit de apa cu niveluri ridicate de nitriti duce la aparitia problemelor gastrice dar si a problemelor cronice, cum ar fi hipertiroidismul, malformatii ale sistemului nervos sau diabet zaharat insulino-dependent.
  • Cantitatea de clor. Desi impiedica dezvoltarea unor bacterii periculoase, clorul este in acelasi timp toxic pentru organismul uman. Studiile arata ca unul din riscurile cele mai mari la care sunt expuse persoanele care consuma apa dezinfectata cu clor este cancerul de colon.
  • Duritatea apei. Apa dura contine un nivel ridicat de calciu, care se poate depune gresit in organism, ducand la formarea pietrelor la rinichi. De asemenea. Apa dura poate avea un gust neplacut si are efecte negative si asupra pielii, care in timp devine aspra si uscata.
  • pH-ul apei. Nivelul pH-ului apei este necesar pentru a determina daca aciditatea este prea mare. Daca in apa de baut nivelurile de aciditate sunt mai mari decat in mod normal, atunci conductele metalice se corodeaza si reteaua dealimentare cu apa se deterioreaza, iar astfel apa de la robinet va contineimpuritati.

Cu testul 5 in 1 de la Biomedal, primiti rezultatul apei testate in doar 2 minute. Testul contine 50 de benzi individuale de testare.

Cum interpretam rezultatul testului?

kit de testare a apei watertest kit de testare a apei watertest

De cate ori trebuie testata sursa de apa?

Ar trebui sa va testati apa cel putin o data pe an. Nivelurile ridicate de ioni de nitrati (NO3-) si / sau nitriti (NO2-) din apa pot provoca probleme de sanatate, in special la copii. Oricare dintre aceste situatii indica faptul ca spre binele vostru este bine sa faceti pe parcursul unui an chiar si teste suplimentare.

Aceste teste de verificare a calitatii apei si-au dovedit eficienta de-a lungul timpului si pornind de la ideea ca sanatatea noastra trebuie sa fie pe primul loc, nu trebuie sa neglijam acest aspect al calitatii apei pe care o bem zilnic.

De unde pot comanda WaterTest?

De aici – categoria „Kituri de testare”.

comanda produse fara glutenKiturile de testare nu intra in oferta cu reducerile procentuale din valoarea cosului.