Reteta creata de Biochimist la Cratita. Ingrediente: Blat: 200 g biscuiti Petit Schar 30 g cacao 1 banana coapta (100 g fara coaja) 20 g miez migdale 100 ml lapte 40 g ulei de palmier/unt 80 g zahar Caramel 120 g zahar 3 lg apa 200 g smantana lichida Decor 200 …
Desert rapid fara gluten cu cafea
Reteta creata de Biochimist la Cratita. Ingrediente: 150 g piscoturi fara gluten Schar 400 g smantana lichida 150 g mascarpone 70 g zahar brun 100 g ciocolata neagra (50% cacao) 100 ml cafea tare (neindulcita) dulceata de ardei iuti (optional)
Tiramisu fara gluten – rapid
Reteta creata de Tara Bucatelor. Ingrediente: 150 ml smantana pentru frisca 35% grasime 250 gr mascarpone 4 lingurite zahar pudra 200 ml cafea espresso indulcita si racita 12-16 piscoturi fara gluten cacao pudra capsuni
Tort Bundt cu afine si lime
Reteta creata de Delicii. Ingrediente: 230g unt moale 300g faina fara gluten Schar 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita sare 250g zahar 2 lingurite coaja rasa de lime 180g branza de vaci 4 oua la temperatura camerei 2 cani afine ( proaspete sau congelate)
Tort fara gluten cu portocale si ciocolata
Reteta creata de Arome de Poveste. Ingrediente: Blat 130 gr ulei cocos topit la bain-marie 150 gr zahar cocos 1 lingurita esenta vanilie 150 gr suc proaspat de portocale un parf de sare 7 picaturi de ulei esential de portocale 300 gr faina fara gluten Schär 2 lingurite praf de copt …
Desert fara gluten cu mascarpone
Reteta creata de Arome de Poveste. Ingrediente: 1 cutie piscoturi fara gluten, Savoiardi de la Schär (150 gr) 220 ml lapte caldut (eu am folosit de orez) 1 lingura inka (imita gustul cafelei) 500 gr mascarpone 70 gr miere sau dupa gust
Salam de biscuiti fara gluten
Reteta creata de Arome de Poveste. Ingrediente: 100 ml lapte vegetal (eu am folosit de migdale) 250 gr biscuiti fara gluten Biscotto Petit de la Schär 75 gr stafide (eu am folosit stafide brune) 110 gr nuca tocata grosier 90 gr ulei cocos lichid 2 lingurite cacao 2 lingurite pudra de …
Negresa fara gluten cu ciocolata
Reteta creata de Ce a mai gatit Timea. Ingrediente: 160 gr faina Farina Schar – fara gluten 80 gr cacao un varf de sare 200 gr unt nesarat 82% grasime 200 gr zahar brut 2 lingurite esenta de vanilie 3 oua mari 125 gr ciocolata 1 lingura unt pentru uns …
Desert fara gluten cu piscoturi si fructe
Reteta creata de Ce a mai gatit Timea. Ingrediente: 1 pachet piscoturi fara gluten de la Schar o conserva compot de fructe tropicale 200 ml smantana pt frisca 30% grasime 3-4 linguri zahar brut din trestie de zahar facut pudra optional si crema de ciocolata
Negresa fara gluten
Reteta creata de Alina Avram’s Blog. Ingrediente: 145 g de ciocolată neagră (50%cacao am folosit eu) 260 g de unt moale 4 ouă 250 g de zahăr 140 g de făină fără gluten Schar 100 g de ciocolată albă (sau nuci, alune) Pentru glazură: 100 g de ciocolată neagră (70%cacao) 150 ml …
Tiramisu fara gluten
Reteta creata de Alina Avram’s Blog. Ingrediente: Pentru cremeux de cafea: 30 g de cafea măcinată (sau solubilă, sau boabe) 300 ml de lapte 4 gălbenușuri 70 g de zahăr 4 g de gelatină foi 250 g de smântână pentru frișcă Pentru crema de mascarpone: 5 gălbenușuri 170 g de zahăr …
Desert fara gluten la pahar
Reteta creata de Bucataria Urecheatei Ingrediente: 100 g biscuiti Petit Schar 50 g unt topit 200 g branza ricotta 2 linguri iaurt grecesc sirop de artar dupa gust peltea de gutui (sau o dulceata preferata)