GlutenDetect – Test pentru monitorizarea dietei fara gluten

Atunci cand dieta fara gluten nu este tinuta corespunzator de catre un pacient celiac, pot aparea consecinte grave de sanatate. Astfel, Biomedal a dezvoltat o metoda foarte usoara care ii permite oricarui celiac sa afle in mai putin de 15 minute, daca dieta este tinuta corect sau exista contaminare cu gluten, ca urmare a ultimelor alimente mancate.

GlutenDetect este un test cu ajutorul caruia celiacii pot monitoriza dieta fara gluten. Acesta este va detecta glutenul din urina sau din fecale oferind un rezultat pozitiv, in cazul in care dieta fara gluten nu a fost tinuta corect, sau negativ, in situatia in care celiacul nu s-a contaminat deloc cu gluten. Acesta este un test care poate fi facut la domiciliu si ofera celiacilor o modalitate rapida si usoara de a determina daca au fost expusi la gluten.

GlutenDetect este un test non-invaziv, spre deosebire de un test de sange sau o biopsie si s-a dovedit a fi chiar mai eficient decat analizele clasice de sange, folosite de medici pentru monitorizarea dietei fara gluten.

gluten detect biomedal

Ce ne ofera GlutenDetect? Cum le usureaza acesta viata celiacilor?

Una dintre cele mai dificile intrebari cu care se confrunta pacientii cu boala celiaca este: „Cum putem monitoriza daca dieta fara gluten este tinuta corect sau daca exista contaminare accidentala cu gluten?” . Raspunsul este de acum unul simplu: Cu ajutorul GlutenDetect!

Pentru pacienti, in special pentru cei care sunt asimptomatici, monitorizarea dietei fara gluten este o adevarata provocare, insa cu ajutorul acestui test, celiacii vor putea afla in mai putin de un sfert de ora, daca mancarea din restaurantul unde a petrecut cu o seara inainte a fost cu adevarat fara gluten, sau daca alimentele pe care le folosesc sunt sigure si necontaminate.

GlutenDetect ii poate ajuta si pe acei pacienti celiaci care desi tin o dieta fara gluten de mai mult timp, inca nu vad o imbunatatire a starii de sanatate. Astfel, testul ar putea oferi o explicatie a persistentei simptomelor in cazul in care se depisteaza ca exista urme de gluten in fecale sau urina, in urma analizei.

Gluten Detect

Cum functioneaza?

Testul de urina poate iesi pozitiv sau negativ. Daca o persoana consuma mai mult de 25 pana la 50 de miligrame de gluten, acest test poate detecta prezenta glutenului in urina chiar si la 4 zile de la ingestie.

Testul materiilor fecale, de asemenea, ne arata si dupa maxim 4 zile de la ingestia  glutenului prezenta acestuia in materiile fecale. Cincizeci de miligrame de gluten reprezinta cea mai mica cantitate recunoscuta de cercetatori ca fiind valoarea de la care intestinul incepe sa se deterioreze.

Dupa numai 15 minute testul poate arata valori pozitive, negative, sau inconcludente, in cazul in care testul nu a fost facut corect, conform instructiunilor.

Gluten Detect Gluten Detect Gluten Detect Gluten Detect

 

De unde pot comanda GlutenDetect?

Daca doriti sa monitorizati corect boala celiaca, puteti achizitiona GlutenDetect de aici – categoria „Kituri”.

comanda produse fara glutenKiturile de testare nu intra in oferta cu reducerile procentuale din valoarea cosului.